Kikerpilli mälestused: esimene tiitel Eestis ja Poola liiga pronks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kikerpill.
Tarmo Kikerpill. Foto: Margus Ansu

«Professionaalsel tasemel oleks võinud veel jätkata, kuid niisama põlve otsas nokitsemine pole päris see. Õigem oli kõik otsad korraga läbi lõigata ja uut elu alustada,» sõnas korvpalliketsid varna riputanud endine Eesti koondislane Tarmo Kikerpill.


33-aastane korvpallur tunnistas, et loobumismõtted tiirlesid peas juba hulk aega. Lõpliku otsuse langetas ta aga alles paar päeva tagasi, kui lükkas tagasi Rakvere Tarva peatreeneri Andres Sõbra pakkumise.

Kikerpill on mõelnud, et võib-olla olnuks õigem panna karjäärile punkt juba 2007. aastal, kui ta võitis koos Martin Müürsepa ja Gert Kullamäega Tartu Rocki koosseisus oma neljanda meistritiitli. «See oli hea moment, 30-aastasena polnud ma Eesti korvpalli mõttes enam kuigi noor,» meenutas ta.

Kuid sellele võidule järgnes veel üks hooaeg Poolas ning teine aasta kuulsas Ateena AEKis. Tõsi, neist viimases oli ta mänguline panus marginaalne. Tipptasemel tiimist maandus ta aga möödunud hooajaks Valgasse, kus vaevles vigastustega ning jättis palju mänge vahele.

«Midagi ilusat karjääri lõpus polnud, kindlasti saanuks seda kõike ka ilusamalt teha,» nentis Kikerpill, ent lisas samas, et kokkuvõttes pole tal põhjust karjääri üle nuriseda. «Nägin ära, kuidas käivad asjad tippkorvpallis ning kus olen mina. Kasutasin oma võimalused maksimaalselt ära.»

Karjääri eredamate hetkedena jäid Kikerpillile meelde kümme aastat tagasi võidetud esimene Eesti meistri tiitel ning 2006. aasta kevadel Poola meistriliigas võidetud pronks. Czarni Slupski meeskonna jaoks oli see ajaloo esimene riigi meistrivõistluste medal. «Seal tajusin selgelt, palju see saavutus tervele linnale tähendas. Nädal aega kulges selle järellainetusena,» meenutas ta.

Tuleviku osas pole Kikerpillil veel selgust. Suvel avas ta koos sõpradega Tartus spordibaari, ent ärimehesoont ei taha ta selle tagant veel otsida. Hoopis tõenäolisemaks pidas ta jätkuvat seotust korvpalliga. «Treeneritöö oleks huvitav väljakutse, ent praegu ei saa sellegi kohta midagi kindlat öelda,» sõnas ta.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles