Astana rattureid seostatakse kurikuulsa dopinguarstiga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana ratturid.
Astana ratturid. Foto: SCANPIX

Viimati avaldatud süüdistuste kohaselt kohtusid Astana jalgrattameeskonna liikmed 2013. aastal kurikuulsa dopinguarsti Michele Ferrariga.

Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sport teatel kohtusid Astana võistkonna liikmed Ferrariga 2013. aasta novembris. Ajaleht teatas täna hommikul, et neil on olemas fotod, kus Ferrari kohtub Astana meeskonna liikmetega nende treeninglaagris.

Itaalia Olümpiakomitee CONI keelas 2002. aastal Ferraril igasuguse koostöö UCI litsentsiga jalgratturitega. USA Antidopingu Agnetuur USADA määras seoses Lance Armstrongi juhtumiga Ferrarile aga eluaegse keelu. Süüdistuste kohaselt tegid Ferrari ja Armstrong koostööd aastatel 1999 kuni 2007.

Ferrari elab praegu Šveitsis Luganos. Kui mõni sportlane peaks aga Itaalias Ferrariga kohtuma või rääkima, siis võib teda oodata kuue kuu pikkune võistluskeeld.

Viimastel kuudel on dopinguga vahele jäänud viis Astana meeskonna ratturit. Viiest mehest kaks on kuulunud Astana põhimeeskonda. 10. detsembril selgub, kas Astana saab järgmiseks aastaks WorldTouri litsentsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles