Pessimist või realist? Tammiste Eesti edasipääsu ei usu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Tammiste autogramme jagamas.
Aleksei Tammiste autogramme jagamas. Foto: Peeter Langovits

Eile loositi Pariisi lähedal Disneylandis 2015. aasta korvpalli EMi alagruppide koosseisud. Eesti paigutati loosiga D-alagruppi, kus minnakse vastamisi nii Läti kui ka Leeduga. Lisaks loositi D-alagruppi veel Ukraina, Tšehhi ja Belgia. Korvpallilegend Aleksei Tammiste sõnul läheb Eestil vaatamata heale loosile EMil väga raskeks.

«Ausalt öeldes, meie jaoks on nad kõik kõvad (vasased – toim),» ütles Tammiste basket.ee-le, lisades ka seda, et ükskõik kui hea loos ka oli, Eesti koondisel ta erilist šanssi playoffi jõuda ei näe.

See, et Serbia asemel saime gruppi Ukraina, Tammistet eriti ei lohutanud. «Käisin septembris Hispaanias MMi vaatamas ning seal nähtud Ukraina mulje põhjal ma ütlen küll, et meil pole midagi teha nende vastu. Eesliin on neil võimas ja tagaliinis on ka valusad vennad, üks must nende hulgas (Eugene Jeter – toim.).»

«Läti-Leedu vastu me ei saa. Belgia eest mängib kindlasti rida kodustatud pallureid, mitu-mitu musta meest, nendega on meil raske konkureerida. Tšehhi, noh, siin ma nii resoluutne poleks, kuigi paar noort teevad neil ka juba Euroopa tippklubides ilma. Raskeks läheb ikkagi.»

Tammiste on selgelt murelik ka meie enda koondise koosseisu osas: «Kas Kangurist on elulooma? Kahtlen. Kui teda pole, on meil pikkade osakond päris hõre. Väga hea, et Rauno Nurger Ameerikas areneb, sealt nagu lootust on, aga kuidas ta siia meeste vahele tuleb, ega me ei tea...»

Tammiste jätkas: «Teine asi, mis on veel kurvem minu meelest, on see, et meil pole enam ka selliseid viskajaid nagu varem. Ning kui võtta mängujuhi koht, siis rünnakul Timmu Sokk teeb oma asjad ehk kenasti ära, aga kaitses jääb ta selgelt hätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles