Kallas: praegu oleks lihtsam leida EOK-le uus president

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kallas
Madis Kallas Foto: Andres Haabu / Postimees

Koos Neinar Seliga Eesti Olümpiakomitee presidendiks kandideerinud Madis Kallas leiab, et Seli peaks pärast tänast kohtuotsust ametist tagasi astuma. Seli mõisteti täna Harju maakohtus süüdi toimingupiirangu rikkumise katses.

«Olles asjaga mingil määral kursis, siis leian ta ei tohiks selles ametis jätkata. Eesmärk võis ju olla üllas ja sporti toetav, kuid nii võiks ju mitmeid kohtuotsuseid ümber vaadata,» leidis Kallas. «Otsus ja seadus on sellised ja mina ei näe varianti, et ta võiks jätkata.»

«Ta tahtis sporti aidata, kuid eksis ja nüüd oleks vaja tõsta käed ning tagasi astuda. Kõik sellised asjad ju halvavad EOK igapäevast tööd ja kaudselt töötab selline olukord spordi vastu. Praeguses seisus oleks lihtsam korraldada EOK presidendi kohale uus konkurss.»

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt hääletas Seli mullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud olümpiakomiteele 250 000 euro eraldamise poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles