Ekstreemkeskus: alternatiiv hängimisele ja traditsioonidele

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemspordikeskuses saab õige pea teha tõsist olümpiasporti, näiteks BMX-krossi.
Ekstreemspordikeskuses saab õige pea teha tõsist olümpiasporti, näiteks BMX-krossi. Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Kui Tallinna külje alla Peetri külla plaanitav Euroopa suurim elamusspordikeskus tuleval aastal valmis saab, on tehtud midagi suurt ja sotsiaalset. «Pakume noortele alternatiivi. Kui nad ei taha tegeleda traditsiooniliste spordialadega või kaubanduskeskuses hängida, saavad tulla ja tegeleda millegi põnevaga,» selgitas projekti «isa» Mait Meriloo.

Idee keskusest, kus saaks sõita rula ja tõukeka ja BMX-rattaga ning kus oleks trikkide õppimiseks poroloonbasseinid ja batuudid, sündis viis aastat tagasi. Lõpuks saadi kõik paberid joonde, Rae vallavalitsus väljastas ehitusloa ning EAS ja siseministeerium eraldavad 3,2 miljonit eurot. Ülejäänud osa kaetakse omafinantseeringuga, kokku maksab keskus ligikaudu 4 miljonit. Kopp lüüakse maasse tuleva aasta alguses ning juba augustis saavad ekstreemsportlased sõiduvahenditele hoogu anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles