Peep Pahv: poliitmängurite võit spordi üle

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

IRLi poliitikutel oli eile pidupäev – Harju maakohtu otsus, et Neinar Seli on süüdi korruptsioonis, oli nende poliitiliste mängude topeltvõit! Esiteks vormistati lõplikult endale punkt tollesama kurikuulsa hääletusega alanud võtte eest. Teiseks aga seati sellesama võtte vastu võideldes kehtivaid seadusi rikkunud Seli olukorda, kus tema jätkamine EOK presidendina on muutunud vägagi küsitavaks.

Eesti spordi jaoks allapoole vööd lajatatud löögiga võrdväärne võte oli iseenesest lihtne – toonase majandusministri Juhan Partsi suuniste kohaselt Eesti Olümpiakomiteele raha eraldamise vastu hääletanud Tallinna Sadama nõukogu liikmed seadsid üheaegselt nõukogu esimehe ja EOK presidendi toolil istunud Seli seisu, kus olukorra päästmiseks otsustas ta rikkuda kehtivat seadust ja ka ise hääletada. Tõsi, hääletades oli ta ilmselgelt asjast huvitatud pool, kuid kas tal oli mängus ka isiklik kasu? Ei!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles