Varastati tuntud rallimehe võistlusauto

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antsla Rallil satrdib ka Margus Murakas
Antsla Rallil satrdib ka Margus Murakas Foto: Arvet Mägi

Täna öösel kella 03.00 ja 05.00 vahel varastati Tallinnast Männiku tee 103 parklast autoveok, mille teisel korrusel seisis Mitsubishi Lancer ralliauto, mille omanik on tuntud rallisõitja Margus Murakas.

Lisaks oli autoveoki taga ka treiler, milles rehvid, tööriistad ja varusosad.

Õhtul kella kuue paiku leiti Männiku metsast ülesse pooltühi käru, milles olid vaid üksikud varuosad. Treiler leiti tsiklimeeste poolt umbes 10 km kaugusel vargusekohast.

Margus Muraka sõnul oli kärust väärtuslikumad varuosad ja rehvid ära veetud. Lisaks on endiselt kadunud ka ralliauto ning veoauto.

«Ma ei oska sellise asja peale mitte midagi öelda… tõesti ei oska,» lausus Murakas murtud hääletoonil hommikul ning tunnistas, et on pättide teost šokeeritud.

Rallimasin seisis Muraka hooldetiimi ühe liikme maja juures, kes pidi sellega hommikul kell kaheksa sõitma täna õhtul algava Rapla ralli tehnilisse komisjoni. Kuna masin pidi Raplas olema juba kell kaheksa hommikul, avastas mehhaanik pättide kuritöö juba kell 5.30.

«Politseipatrull, kes kohal käis, rääkis, et nad sõitsid öösel samast kohast mööda ja siis oli auto veel paigas. Järelikult viidi see minema kella kolme ja vii vahel öösel,» rääkis Murakas.

Kuna lisaks ralliautole ja seda vedavale veokile viidi minema ka haagis, milles olid rallivõistluses vajalikud rehvid, varuosad ja tööriistad, ulatub kogukahju väga suurte summadeni.

«N-rühma masinate hinnad kõiguvad 30 000 ja 60 000 euro vahel, kõik sõltub auto seisukorrast ning turu hetkeseisust,» ei osanud Murakas oma sõiduvahendile selget hinnangut anda.

Kõiki, kes on näinud taolist veokit ralliautoga kusagil liikumas, palun teatada telefonil 52 11 411 või politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles