Nõmme Kalju nimetas ametisse uue peatreeneri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Terehhov.
Sergei Terehhov. Foto: Nõmme Kalju

Nõmme Kalju jalgpalliklubi peatreeneri ameti võtab Igor Prinsilt üle endine Eesti koondislane ning senine klubi spordidirektor Sergei Terehhov. Abitreenerina jätkab tuntud noortetreener Zaur Tšilingarašvili ning väravavahtidega hakkab tegelema Siim-Sten Palm.

«Mul on hea meel, et saan alustada oma peatreenerikarjääri just Nõmme Kaljus. Olen olnud kuue aasta jooksul Kaljus erinevates rollides, kuid nüüd ootab ees uus ja tõsine väljakutse. Tunnen meeskonda väga hästi ja loodan klubi kasvandike toel saavutada uue hingamise. Tänan Kaljut selle võimaluse eest ning arvan, et pika mängija karjääri jooksul saadud kogemused on peatreeneri rollis mulle suureks abiks,» kommenteeris Nõmme Kalju uus loots Sergei Terehhov.

«Meie kohus areneva jalgpalliklubina on usaldada Kalju noori kasvandike ja treenereid, kes on aastaid Nõmme Kalju identiteeti oma tegevuse kaudu edasi kandnud. Usume, et UEFA kõrgeimat treeneritunnistust omav Sergei Terehhov, kes on nii mängija, treeneri kui ka spordidirektorina Kaljut aastaid esindanud, saab olema just selline peatreener, keda esindusmeeskonna juures praegu enim vajame. Ajal, kui Kalju esindusmeeskonda on jõudnud esmakordselt oma klubi noored kasvandikud, tahame ka meeskonna juhtimise usaldada oma klubist välja arenenud spetsialistile,» lausus Nõmme Kalju FC president Kuno Tehva.

«Oleme Igor Prinsi nime kirjutanud suurte tähtedega klubi ajalooraamatusse ning jääme teda kui autoriteetset ja edukat treenerit meenutama hea sõna ja tundega. Uuel peatreeneril seisab ees suur väljakutse ning küllap on ka temal võimalik oma autoriteet tööga välja teenida,» lisas Tehva.

Pärnust pärit Sergei Terehhov liitus Kaljuga 2009. aastal ning veetis oma jalgpallurikarjääri viimased viis hooaega Nõmmel, kus tegi kaasa 133 liigamängus ning lõi 7 väravat. Tema suurimaks saavutuseks Nõmme Kaljus on kahtlemata 2012. aastal võidetud Eesti meistritiitel. Aastal 2010 täitis Sergei Terehhov peatreener Fredo Getulio Aurelio kõrval Nõmme Kalju mängiva abitreeneri rolli ning hiljem on Terehhov täitnud Kaljus spordidirektori ja noortetreeneri kohustusi.

Eesti koondist on Terehhov esindanud 94 korda ning löönud selle ajaga viis väravat. Kõnekaim neist sündis 2006. aasta MM-valikmängus Venemaa vastu. Treenerikogemusi on Terehhov ammutanud ka Eesti U17 noortekoondise juures, kuhu kuulusid ka nüüdseks juba Nõmme Kalju esindusmeeskonda tõusnud klubi kasvandikud. Eesti U17 koondise juures täitis Terehhov peatreener Lars Hoppi kõrval abitreeneri kohustusi.

Sergei Terehhovi jalgpalluri karjäär on olnud kogemusterohke ning rahvusvaheline. Mitu aastat pallis poolkaitsja välismaal, kus on selga tõmmatud Norra klubi Branni, Soome klubide FC Haka ja FC Honka ning Vene klubi Jaroslavi Šinniku särgid. Oma karjääri jooksul on ta Eestis lisaks Nõmme Kaljule mänginud Pärnu Tervise, Tallinna Sadama, FC Flora ja FC TVMK ridades.

Tiitleid on Terehhovil aastate jooksul riiulile kogunenud eeskujulikult. Eestis krooniti ta 1997–98 ja 1998 hooaegadel FC Flora särgis meistriks. Aastal 2002 tuli ta FC Haka ridades Soome karikavõitjaks ning kaks aastat hiljem võideti Soome meistritiitel Veikkausliigas. 2012. aastal aitas Sergei Terehhov Nõmme Kalju oma ajaloo esimese meistritiitlini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles