Patused lätlased sundisid ennetustööle

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roberts Stumbris.
Roberts Stumbris. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Üks tont on käimas mööda Eesti korvpalli – see on dopingutont. Ja tulnud on see tont meile naabrite juurest Lätimaalt. Nii saab väita pärast seda, kui selgus, et 8. novembril Eesti meistriliiga korvpalluritelt võetud neljast dopinguproovist kaks olid positiivsed. Juba varem oli teada, et ilmselt on patustanud Rapla TYCO mängumees Kristers Zeidaks, eile selgus, et positiivse proovi on andnud ka Rakvere Tarvas pallinud Roberts Stumbris.

Kui siiani olid dopinguküttide tähelepanu alla peamiselt olümpiaprogrammi kuuluvate üksikalade sportlased, siis nüüd peavad dopingukontrolliga arvestama ka võistkonnaaladega tegelevad mehed ja naised.

«Korvpallurid pole ainsad, oleme tõsisemalt ette võtnud ka käsipallurite, võrkpallurite ja teiste võistkonnaalade esindajad,» rääkis SA Eesti Antidoping juht Kristel Berendsen. «Korvpalli meistriliigas oleme testinud kahte mängijat igast meeskonnast. Võib-olla annab lätlaste vahelejäämine klubidele signaali – kuidas endale välismängijaid valida ja kuidas tegeleda klubi sees ennetustööga. Ega enne ei hakata ju midagi tegema, kuid esimene juhtum on käes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles