Maailma rikkaim ekssportlane on avalikkusele tundmatu mees

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ion Tiriac.
Ion Tiriac. Foto: SCANPIX

Kes võiks olla maailma rikkaim ekssportlane? Võib-olla Michael Jordan? Või siis David Beckham? Michael Schumacher?

Kaugel sellest. Ilta-Sanomat vahendab, et veebilehe worldrecordacademy.com andmetel on selleks hoopis kunagine tipptennisist ja hokimängija Ion Tiriac. Tänaseks 75-aastane Tiriac mängis 1964. aasta taliolümpial Rumeenia hokikoondise eest, hiljem võidutses aga muuhulgas 1970. aastal Pariisi lahtistel tennisemeistrivõistlustel koos Ilie Nastasega meeste paarismängus. Rumeenlane oligi eeskätt paarismänguspets, võites selles mänguliigis 22 turniiri. Üksikmängu maailma edetabelis jõudis ta parimatel päevadel 55. kohale.

1980. aastal mängijakarjäärile joone alla tõmmanud Tiriac jätkas treeneri ja mänedžerina, tema hoolealuste hulka kuulusid teiste seas Mary Joe Fernández, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf, Goran Ivanisevic ja Boris Becker.

Rikkuse tõi Tiriacile aga majja pangandus - pärast kommunistliku režiimi kukutamist sai temast Rumeenia esimese erapanga omanik. Lisaks ka kindlustusäri ja automüügiga tegelenud Tiriaci varanduseks hinnatakse praeguse seisuga umbes 1,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles