IBU asepresident viis enda poja kokku kurikuulsa dopinguarstiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping
Doping Foto: SCANPIX

Itaalia spordileht La Gazzetta dello Sport avaldas, et Rahvusvahelise Laskesuusatamisliidu (IBU) asepresident Gottlieb Taschler on samuti osaline kurikuulsa dopinguarsti Michele Ferrariga seotud skandaalis.

taalia ametivõimud andsid eelmisel nädalal Itaalia olümpiakomiteele üle 550-leheküljelise raporti Ferrari juhtumi uurimise kohta ning La Gazzetta dello Sport avaldas, et lisaks paljudele jalgratturitele on raportis juttu ka laskesuusatajatest – 1988. aasta Calgary olümpial Itaalia teatemeeskonna koosseisus pronksmedali võitnud ja nüüd Anterselva MK-etappi korraldav Taschler oli mitmel korral Ferrariga ühenduses, vahendab ERR Sport.

Raportis on välja toodud pealtkuulatud telefonikõned, kus Taschler, kes on üks kaheksast IBU asepresidendist, helistas Ferrarile, et korraldada kohtumine enda poja Danieli jaoks. 27-aastane laskesuusatamisega tegelev Daniel Taschler ja Ferrari kohtusid 2010. aastal kolmel korral ja uurijate sõnul tuleb telefonikõnedest selgelt välja, et kohtumiste eesmärk oli sportlasele EPO süstimine.

Taschler tunnistas ajalehele Neue Südtiroler Tageszeitung, et on tõepoolest Ferrariga ühenduses olnud, kuid tema sõnul oli põhjuseks tema poja meditsiiniline probleem ning Ferrari olevat Danielile vitamiinisüste teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles