Läti koondise peatreener EMi loosi järel: Eesti korvpallikoondisel on iseloom ja hing

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainars Bagatskis.
Ainars Bagatskis. Foto: SCANPIX

Sel esmaspäeval toimunud 2015. aasta korvpalli EM-finaalturniiri alagruppide loosimise järel andis võõrustajamaa Läti korvpallikoondise peatreener Ainars Bagatskis intervjuu Eesti korvpalliportaalile basket.ee. Bagatskis kommenteeris Eesti koondise võimalikke edasipääsulootusi ja leidis, et kuigi mängijate oskuste poolest ei kuulu eestlased tugevaimate hulka, on võimalik seda tagasi teha hea hingestatusega.

Eesti loositi EMil ühte alagruppi Läti, Leedu, Ukraina, Belgia ja Tšehhiga. Bagatskis väitis, et Eesti-Läti omavahelise kohtumise eel tema jaoks üllatusi ei tohiks juhtuda.

«Usun, et tunnen Eesti korvpalli tänast seisu ja peatreener Tiit Soku käekirja läbi ja lõhki. Ja ma ei usu, et kümne kuuga toimuks siin muutusi, mis mõjutaks olukorda. Minul on pilt ses mõttes üsna selge. Ka ei usu ma seda, et eestlastest üliõpilased USAs suudaks koondisele lisakäike juurde anda,» rääkis Bagatskis basket.ee-le.

«Eesti korvpalli probleem on selles, et väljas on vaid (Siim-Sander) Vene Žalgirises ja Kristjan Kangur Itaalias. Aga Eestil on midagi, mida paljudel teistel ei ole – iseloom, motivatsioon, hing. Eesti ise ei tee sageli midagi erilist, aga ta ei lase ka teisel teha. Eesti võib olla väga ebamugav vastane, ka meile,» lisas Bagatskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles