Ron Dennis lisas õli tulle: ebaküps Hamilton oli Alonso lahkumises süüdi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ron Dennis.
Ron Dennis. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 võistkonna juht Ron Dennis meenutas 2007. aastat, kui Fernando Alonso nende võistkonnast lahkus, märkides, et olulist rolli mängis selles noor ja ebaküps Lewis Hamilton.

Kahekordne maailmameister Alonso naaseb tulevaks aastaks McLarenisse ning Dennis avaldas portaalile PlanetF1.com antud intervjuus lootust, et koostöö sujub hästi hoolimata sellest, et 2007. aastal mindi vaid aasta pärast Alonso liitumist tüliga lahku. Alonso ja Hamiltoni omavaheline nagin läks McLarenile tookord kokkuvõttes maksma sõitjate MM-tiitli, mille noppis Kimi Räikkönen.

Kui seni on paljud tülis süüdistanud Alonsot ja Dennist, siis nüüd avaldas McLareni tegevjuht, et Hamiltoni roll polnud probleemide tekkimises sugugi väike. «Olen enda suhtes väga nõudlik ning see karmus ja nõudlikkus ei loo alati parimat põhja tasakaalukale ellusuhtumisele,» raputas Dennis endale tuhka pähe. «Viimase kahe aastaga olen muutunud palju leebemaks ja hakanud teistega arvestama, mis on minu arvates tiimi edukaks juhtimiseks vajalik. Aga kui sellele ajale tagasi mõelda, siis vaatame, milline keemia sõitjate vahel valitses,» lausus Dennis.

«Meil oli Lewis, noor kutt, kelles paljud nägid mõistetavalt äravalitud meest. Aga ta oli ka ebaküps. Kui võtta hinnanguid jagades aluseks asjaolu, kes andis esimese hoobi, ütleksin ma õigupoolest, et Lewisel oli oma roll selles, et lumepall veerema läks,» lisas Dennis. «Üldiselt olen sõitjate vaheliste heitlustega alati hakkama saanud – kogesin seda varem korduvalt Ayrton Senna ja Alain Prostiga ning rahustasin olukorra maha. Vaatan toimunule tagasi täpselt nagu Fernandogi – kahetsen tehtud vigu, aga alati ei saa toimunut muuta.»

Dennise arvates on probleemid jäetud 2007. aastasse. «Ilmselt oleksin suutnud midagi paremini teha, aga kui enda vastu aus olla, pean lihtsalt tehtu omaks võtma ja üritama samu vigu mitte korrata. Samas võib ka juhtuda, et liigselt minevikule mõeldes pingutad hoopis üle. Ma ei karda, et meil Fernandoga mingeid muresid tekib,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles