Audrus selgusid Eesti meistrid supermotos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Leok.
Martin Leok. Foto: Kertu Laadoga

Supermoto Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõideti Audru ringrajale ehitatud supermoto rajal.

Seisud olid põnevad juba enne etappi ja läksid sõitude käigus veelgi pingelisemaks. Open klassi meistritiitel tuli Martin Leokile napi, ühepunktilise eduga.

Open klassis alustas teisel kohal olev soomlane Toni Klem päeva kvalifikatsioonivõiduga Rannar Uusna ja Martin Leoki ees, esikuuiku teise poole moodustasid Taavi Nassar, Andre Kiil ja Fred Anton.

Esimeses sõidus sai Klem liidriks, soomlane teadis, et peab Leokist kindlasti eespool olema, kui soovib meistritiitlit saada. Leok haaras teise koha ja selles järjestuses sõit ka lõpetati. Kolmandale kohale peetud duellis jäi avasõidus peale Uusna, Kiil neljas. Fred Antonile viies ja Taavi Nassarile kuues koht.

Martin Leokile, meeskonnast TM Racing Estonia, piisas aga teisest kohast, et kokkuvõttes endale meistritiitel vähemalt  ühepunktilise eduga kindlustada.

Teises sõidus oli esimeses kurvis kõige esimesena Martin Leok, kuid soomlane Klem tunnetas, et ratas peab vihmamärjal rajal paremini ja läks Leokist väljast mööda. Leok, kes sellel hetkel juba pingevabalt sõitis tegi krossiosal vea, pidurdades end seisma. Tsikkel suri välja ja kui ta rajale tagasi sai oli ta langenud lausa 11. kohale.

Liider Klemi selja taga vahetasid kohti eestlased, esmalt oli seal Uusna, kes kukkus seitsmendale kohale, siis Kiil, kes peagi pidi tunnistama Nassari paremust. Klem lõpetas sõidu võitjana, 1,5 sekundit hiljem tuli üle lõpujoone Nassar ja kolmandaks sõitis end Uusna, kelle nimele jäi ka kiireim ringiaeg, Kiil neljas, Anton viies ja Eesti meister Leok kuues. Kokkuvõttes etapivõit Klemile Uusna ja Nassari ees.

Meistrivõistlustel sai Leoki järel teise koha Klem, jäädes maha ühe punktiga. Pronksi teenis endale Rannar Uusna, neljas oli Andre Kiil, viies Taavi Nassar ja kuues Jussi Valkeapää.

Martin Leok: «Väga põnev hooaeg oli, võit ühe punktiga, täiesti kirjeldamatu. Teise sõitu läksin juba pingevabalt, eesmärk oli ennast mitte ära lõhkuda. Peale sõitu tuli Klem ja küsis, kumb siis meister on. Kui ütlesin, et mina ja ühe punktiga, küsis ta sama asja veelkord. Nüüd lasen mõned nädalad krossitrenni ja siis hakkan taas eraldi supermoto trenni tegema, sest Rahvuste supermoto on tulekul.»

Mini SM klassis oli enne viimast etappi Henri Remma edu Patrick Palsi ees kaheksa punkti. Remma tegi oma olukorra lihtsamaks juba esimeses sõidus, mille lõpetas Mikk Tagapere järel ja Cardo Veski ees teisena. Stardist hästi minema saanud Patrick Pals langes avaringil võistlejaterivi keskele ja lõpetas sõidu viiendana. Neljas oli Marthi Lepik, kuues Andy Piip.

Teises sõidus oli Pals taas stardis taas kiirelt minema ja tõusis liider Mikk Tagapere järel teisele kohale, kuid Remma oli tema selja taga ja kontrollis toimuvat. Samas järjekorras ka lõpetati ja Remma kindlustas nii endale tänavuse meistritiitli Patrick Palsi ja Mikk Tagapere ees.

Quadides oli Ardo Tigasel enne viimast etappi korralik edumaa, samas oli Audrus taas kohal kiire soomlane Timo Lehto, kes taas eestlasi ajasõidus korralikult loputas, 3,2 sekundit oli ta kiirem kui teise koha saanud Tigane.

Esimeses sõidus jagunesid kohad kiirelt ära, Lehto sõitis eest, Tigane oli teisel kohal ja Raul Kirt kolmandal kohal. Teises sõidus kippusid asjad samas suunas minema, kuid kolm ringi enne lõppu katkestas Lehto ja sõiduvõit kuulus Tigasele Kirti ja Argo Abeli ees.

Kokkuvõttes läks etapivõit Tigasele Kirti ja Lehto ees. Ardo Tigane on ka tänavune Eesti supermoto meister quadide klassis, hõbe kuulub Raul Kirtile ja pronks Jaanus Heinale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles