Merike Anderson hiilgas eurosarjas 25 punktiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson.
Merike Anderson. Foto: Liis Treimann

Läinud nädalal saavutas Merike Andersoni koduklubi Castors Braine võidu nii Belgia liigas kui Eurocupi sarjas. Seejuures oli eestlanna, oma klubi kogenumaid mängijaid, Portugalis peetud euromängus ka klubi edukaim punktitooja, vahendab basket.ee.

 Braine’i naiskond jätkab puhaste paberitega nii koduses liigas kui Eurocupis. Viiendas eurosarja alagrupimängus võideti võõrsil 100:56 Portugali klubi Lombos Quinta. Anderson mängis kaasa 27 minutit ja tõi 25p+3lp+1rs, lisaks kaks vaheltlõiget. Visked: 2p 5/5, 3p 7/4, vv 4/3. Pidada jääb alagrupis veel neljapäeval mäng ungarlaste Miskolciga.

Laupäevases liigamängus, samuti võõrsil, võideti tabeli alaosas paiknevat CEP Fleurust 88:46. Braine’i peatreener Ainars Zvirdzdinis andis palju mänguaega noorematele palluritele, nii sai Anderson kirja vaid 13 minutit ja 7 punkti (visked 3/2). Liigas on Braine’il täisedu kümme võitu.

Nii Belgia liigas kui Eurocupis on Anderson saanud mänguaega täpselt 20 minutit. Kui Belgia liigas on ta keskmine saak 7,3+1,9+1,2, siis eurosarjas 11,4+1,4+1,2. Tähelepanu väärib eestlanna tabavus Euroopa väljakutel: kahesed 77 %, kolmesed 52,6 % (19/10), vabavisked 87,5 %.

II Bundesligas võitis Bamberg kodus allpool oleva Rhein MB II 65:53. Liisi Sokman tegi kaasa 25 minutit ning sai kirja 8p+3lp+1rs, samuti 3vl. Visked 10/3. Bamberg on Lõuna regiooni tabelis kümne võidu ja ühe kaotusega teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles