FIVBi president tahab teleülekannete tõttu reegleid muuda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallurid üksteist punktisaamise järel õnnitlemas.
Võrkpallurid üksteist punktisaamise järel õnnitlemas. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Võrkpalliföderatsiooni FIVB brasiillasest president Ary Graca on seda meelt, et mänguaja paremaks limiteerimiseks tuleks keelata mängijate embamised ja suudlused iga punkti järel. See raiskavat liiga palju aega, mistõttu on võimatu teleülekandeid ajaliselt raamistada. Graca eesmärgiks on, et mänguseisak ei kestaks üle 15 sekundi.

Hiljutisel külaskäigul Moskvasse ütles Graca Sport-Expressile, et TV juhtide soovi kohaselt ei peaks kogu mäng kestma alla tunni ja üle kahe tunni. Televisioon pommitab FIVB juhtkonda muudatusettepanekutega järjest intensiivsemalt. Saalivõrkpalli juhid ei söanda nii kardinaalset otsust veel vastu võtta. Küll aga hakati kaks aastat tagasi kärpima rannavõrkpallurite «käitumisvabadust,» vahendas volley.ee.

Mõni aasta tagasi, kui FIVB rannavollekomisjoni juhtis tulevane president Graca, pöördus rida tippmängijaid tema poole ettepanekuga piirata aega, mis jääb punkti saamise ja järgmise servi vahele. Paljud mängijad venitasid seda aega kuni 45 sekundini, raputades end liivast puhtaks, kallistades jms. Komisjon määras siin limiidiks 12 sekundit. Nii on mängitud juba kaks aastat ja Graca sõnul enam probleemi pole: «Üle kõige on mäng, mitte see, mis mängu venitab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles