Eesti ei saada Austraalia MMile ühtegi meesratturit?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: Sille Annuk

Pole mingi ime, kui esimest korda pärast taasiseseisvumist ei osale maanteesõidu MMil ühtegi Eesti meesratturit. Kuigi pealtnäha pole Eesti tipptasemel rattaspordil häda midagi – kolm sportlast sõidavad Pro Touri tiimides ja Tanel Kangert hakkab tuleval hooajal pedaalima Astanas –, näitavad eelmise nädala sündmused tagala nõrkust.


Eesti saab 29. septembrist 3. oktoobrini Austraalias Melbourne’is toimuva MMi meeste grupisõiduks üles anda neli ratturit, kellest saavad starti asuda kolm. Eilse seisuga võib lugeda kordaminekuks ühe koha täitmist.

Pärast vereproovi tulemuste selgumist langetab Limousini velotuuril jõuetust tundnud ja katkestanud Rein Taaramäe otsuse, kas stardib laupäeval algaval Vueltal ning kas ta näeb MMil osalemisel mõtet.
Laupäeval Eneco velotuuri 4. etapil sadulast roninud

Rene Mandrile teeb jätkuvalt häda Poola tuuril kukkumise tagajärjel valutama hakanud selg. «Jätkasin rattaga sõitmist, kuid pidanuksin aja maha võtma. Treeningutel andis valu järele, kuid võistlus oli üks suur kannatamine,» rääkis Ag2r’i leegionär.

Mandri selja vaatas üle Ag2r’i füsioterapeut, kuid palju targemaks ta ei saanud. «Sama hästi võinuks mu vanaema seda teha,» kritiseeris täna Eestisse saabuv ja hinnatud spetsialisti Lauri Rannama visiidile minev Mandri. «Mul on varemgi seljaga probleeme olnud. Pausi pidades napib mul aega, et MMiks heasse vormi jõuda. Tõenäoliselt jääb mul Austraaliasse minemata. Olen väga pettunud, kuid tahan selja korda saada ja hooaja lõpus mõned ilusad sõidud teha.»

Koos Taaramäega Cofidise ridu täiendav Kalle Kriit kinnitas, et tema plaanidesse MM ei mahu. «Esiteks on rada minu jaoks liiga kerge ja teiseks on samal ajal Euroopas mitu võistlust. MMile minnes oleks hooaeg sellega läbi, sest ajavahega kohanemine lööb rütmi tükiks ajaks segamini,» selgitas Kriit.

Suurim võimalus on MMi stardis näha Kangertit, kuid Saint-Etienne’i amatöörmeeskonda kuuluv sportlane pole mõttest vaimustuses. «Hooaja lõpus napib ettevalmistuseks võistlusi,» põhjendas ta.

Alates 2003. aastast koondise peatreeneri ametit pidanud Toivo Suvi niisugust olukorda ei mäleta, kuid häirekella löömiseks pole tema sõnul põhjust. «MM toimub igal aastal ja pole hullu, kui me ühtegi meest Austraaliasse ei saada. Poolvägisi ei ole mõtet rattureid kalli raha eest kaugele maale lennutada,» märkis ta.

Naiste grupisõidus on Eestil viis kohta, kuid alaliit lähetab MMile vaid Grete Treieri, kui viimane selleks soovi avaldab. Meeste U23 klassis on Eestil kolm kohta, kuid kes starti asuvad, on lahtine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles