Olümpiamängude jalgrattavõistlustel võivad ees seista suured muudatused

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattasport.
Jalgrattasport. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgrattaliidu UCI president Brian Cookson rääkis The Guardianile, et tulevikus võivad olümpiamängudel kavas olla uued alad. Praegu räägitakse suvemängudest, mis toimuvad alates 2024. aastast.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee ROK võttis hiljuti vastu kava, mille kohaselt tühistatakse senine 28 spordiala piirang ja edaspidi seatakse piiranguks sportlaste arv (10 500) ja jagatavate medalikomplektide arv (310). Muusseas soovitakse, et pooled olümpiamängudel osalevad sportlased oleksid naised ning lisaks soositakse segavõistluseid.

Cooksoni sõnul võiksid jalgrattasõidus segavõistkonnad tulla kõne alla maantesõidu eraldistartides ning trekil sprindis ja madisonis.

«Maanteesõidu eraldistardis võiks näiteks naine sõita ühe ringi ja seejärel mees teise ringi jne. Sprindis võiks kõne alla tulla segateade, kus igas võistkonnas on kaks naist ja kaks meest. Lisaks saaksid segavõistkonnad kõne alla tulla ka madisonis,» rääkis Cookson.

Nii panigi UCI president võistluste korraldajatele südamele, et varsti oleks ka aeg hakata läbi viima erinevaid testvõistluseid. «Peame kaaluma erinevaid võimalusi, et meie spordiala atraktiivsemaks teha. Tuleb olla avatud meelega,» lisas ta.

Jalgrattaspordil on praeguse seisuga olümpiamängudel kavas 18 ala ning 2016. aasta Rio de Janeiro mängudeks Cooksoni sõnul muudatusi ei tehta. «Me ei taha vähendada välja antavate medalite hulka ja sportlaste arvu. Võrreldes teiste aladega oleme heas seisus, kuna Londoni OM oli jalgrattaspordi jaoks edukas,» avaldas Cookson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles