Kristjan Ilves sattus MK-etapil lukuskandaali

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Nordic Focus

Kristjan Ilves, kes on tänavu Eesti kahevõistlejaist ainsana MK-etappe teeninud, diskvalifitseeriti Ramsau võistlustelt, sest ta oli hüppekombinesooni luku lahti unustanud. Nadilt läks teistelgi – vennad Kail ja Han-Hendrik Piho kvalifikatsioonist edasi ei saanud, Karl-August Tiirmaa sai, kuid punktidele ei kerkinud.

Eesti kahevõistluse ainus lootus on tänavu olnud Ilves, kes Kuusamos 28. kohaga kogu kamba tänavused ainsad punktid teenis. Ka Ramsaus oli tal võimalus, paraku...

Ilvese kvalifikatsioonihüpe, mis kehvade ilmastikuolude tõttu hiljem põhivõistluse hüppeks määrati, oli hea ja andnuks suusadistantsile umbes kümnenda stardikoha. Pärast maandumist tulid aga ligi kohtunikud ning teatasid, et Ilvese kombinesooni lukk oli õhulennu ajal lahti, ja kui video seda kinnitab, siis eemaldatakse ta võistlustelt.

Video kinnitas kurba tõde, lukk oli avatud umbes kümme sentimeetrit, ning sellest piisas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles