Sutil kirus vormel-1 sarja: sõitjakoha eest makstakse meeletuid summasid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Sutil.
Adrian Sutil. Foto: AFP / Scanpix

Vormel-1 sarjas Sauberi rooli keeranud, kuid tulevaks hoojaks tööta jäänud Adrian Sutili sõnul on tiimidelt sõiduõiguse ostmine läinud üle igasuguste piiride.

Sakslase sõnul on paks rahakott juba ammu oluliselt tähtsam kui sõiduoskus. «Mõni mees maksab aastas uskumatu summa. Asi ei peaks nii käima,» lausus ta Autospordile. «See on alati probleem olnud – juba 20-30 aastat tagasi olid olemas väiksemad tiimid, kuhu sai koha osta raha eest. Nüüd on selliseid võistkondi vähem ja ehk on seetõttu asi silmatorkavam. Jah, see asi ei pruugi sarjas kunagi muutuda, aga saame teha üht-teist selleks, et olukord oleks rohkem tasakaalus,» arvas Sutil, kes jäi koos Esteban Gutierreziga talvel töötuks, kuna Sauber võttis nende asemele Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni.

«Mäletan, kui Minardi ja Arrows olid vormel-1 sarjas ja teenisid ikkagi mõnevõrra kasumit. Muidugi oli ka paar sõitjate, kellele maksis palka sponsor, aga see polnud esmatähtis. Oleks vahva, kui selline olukord taastuks – siis saaksime ehk rääkida spordist. Praegu… ma ei teagi, mis asi see on,» oli Sutil kriitiline.

Sakslase arvates peavad samas ka väiksemad tiimid rahaprobleemide osas vastutuse enda õlule võtma. «Mõni neist peaks oma tööd paremini tegema, et kasumit teenida. Kuid ehk on ka üht-teist süsteemis valesti. Mõni tiim saab vormel-1 sarjas kasudega hakkama, neil on sponsoreid ja kõik sujub. Mõnel aga pole toetajaid ja nemad on raskustes. Mina olen kõigest sõitja, nii et ma ei tea täpselt, miks asjad nii tasakaalust väljas on. Aga asjad ei peaks nii olema, sest tegemist on endiselt suure spordialaga,» lausus Sutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles