Legendaarse Monza vormel-1 etapi tulevik sattus ootamatult ohtu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Itaalia GP Monza ringrajal. Fernando Alonso (paremal) läbib Ferraril Parabolica kurvi.
2014. aasta Itaalia GP Monza ringrajal. Fernando Alonso (paremal) läbib Ferraril Parabolica kurvi. Foto: SCANPIX

Itaalia ajalehe La Stampa väitel on vormel-1 sarja ühe kuulsama ringraja Monza tulevik sattunud suurde ohtu.

Kui aasta algul hoiatas vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone, et praegu raja haldajatega sõlmitud leping, mis kehtib vaid 2016. aastani, on «rahalises mõttes katastroof», siis nüüd ähvardab Monza tulevikku ka valitsuse tehtud otsus. Nimelt otsustati «legge di stabilita» ehk stabiilsusseaduse arutelu käigus tagasi lükata erand, mis oleks lubanud etapi korraldajatele määrata umbes 20 miljoni euro suuruse maksuvabastuse. Kohaliku poliitiku Fabrizio Sala sõnul karistab uus seadus Monza ringrada karmilt ja seab vormel-1 sarja etapi seal pidamise suure küsimärgi alla.

Itaallased ei kavatse siiski kergelt alla anda ning tänavu rada haldava Milano autoklubi juhatuse esimeheks valitud endine vormel-1 sõitja Ivan Capelli lubas Monza eest võitlusesse asuda. «Meie kindel eesmärk on vajaminevad rahalised allikad leida,» lausus Capelli.

Vormel-1 autod on 1922. aastal ehitatud Monza ringrajal kihutanud alates kõige esimesest MM-hooajast 1950. aastal. Etapp on jäänud seal pidamata vaid korra, kui 1980. aastal oli rada remondis ning Itaalia GP peeti Imolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles