Dopingufilmis patuseks tembeldatud Venemaa treener alustab kohtuteed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Vladimir Kazarin (paremal) koos oma hoolealuse Maria Savinovaga pärast seda, kui Savinova tuli 2012. aastal Londonis olümpiavõitjaks.
Treener Vladimir Kazarin (paremal) koos oma hoolealuse Maria Savinovaga pärast seda, kui Savinova tuli 2012. aastal Londonis olümpiavõitjaks. Foto: SCANPIX

Saksamaa telekanali ARD hiljuti esilinastunud skandaalses filmis, mis nimetab Venemaa sportlasi ja spordijuhte dopinguga manipuleerijateks, süüdistati sajas surmapatus ka kergejõustikutreenerit Vladimir Kazarinit. Kogenud treener ei kavatse asja nii jätta ja annab süüdistajad kohtusse.

Kazarin alustab kohtuteed nii filmi autori Hajo Seppelti kui ka teda otsesõnu süüdistanud abielupaari Vitali Stepanovi ja Julia Stepanova vastu. Stepanov on töötanud Venemaa antidopinguorganisatsioonis RUSADA, tema naine Julia on aga endine keskmaajooksja, kes kannab praegu ise dopingutarvitamise eest kaheaastast võistluskeeldu.

Detsembri alguses ekraanidele jõudnud filmis rääkis avameelselt dopingutarvitamisest ka 800 meetri jooksu olümpiavõitja Maria Savinova. 2012. aastal Londonis võidutsenud Savinova endine treener on just Kazarin.

«See film on osava montaažitöö tulemus. Mina pole küll kellelegi mingeid keelatud aineid andnud,» teatas Kazarin täna Reutersile antud telefoniintervjuus. «Kummaline lugu, et Julia jäi ise dopingutarvitamisega vahele, aga nüüd räägib vajadusest puhta spordi järele... Kavatsen külastada Venemaa kergejõustikuliitu ja RUSADAt ning tutvuda sellega, mida kohtussemineku ettevalmistamiseks vajan. Muud ma hetkel öelda ei saa,» lisas treener.

Venemaa kergejõustikujuhid on nimetanud kolmeosalises filmis esitatud väiteid sulaselgeteks valedeks, maailma antidopinguagentuur (WADA) algatas aga sõltumatu uurimise. Puhkenud skandaali tõttu astus Venemaa kergejõustikuliidu president Valentin Balahnitšev uurimise ajaks tagasi Rahvusvahelise Kergejõustiku Liidu (IAAFi) varahoidja kohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles