Viis aastat valitsenud Zlatan Ibrahimovic pidi taas leppima teise kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Kalla
Charlotte Kalla Foto: SCANPIX

Lõppeva aasta Rootsi parimaks sportlaseks valiti murdmaasuusataja Charlotte Kalla.

Ühtlasi tegi see lõpu jalgpallitähe Zlatan Ibrahimovici viis aastat kestnud valitsemisajale. Hääletanutest 37 protsenti pidas parimaks Kallat, 33 protsenti Ibrahimovici. Kalla võitis Sotši olümpiamängudel nii 10 km klassikadistantsil kui ka 15 km suusavahetusega sõidus hõbemedali ning pani mängudele kuldse punkti, kui viis ankrunaisena Rootsi naiskonna teatesõidus võitjaks.

Seejuures leidis Kalla ise, et jääb Ibrahimovicist kaugele maha. «Zlatan on jätkuvalt Rootsi suurim supertäht. Meid on naeruväärne võrdlemagi hakata. Küll aga on selge, et murdmaasuusatamine on ala, mis läheb rootslastele väga korda,» sõnas Kalla ajalehele Aftonbladet.

Kallale ja Ibrahimovicile järgnesid paremate valimisel ujuja Sarah Sjöstrom, hokimängija Henrik Lundqvist ning viiendat kohta jaganud ratsutaja Malin Baryard-Johnsson ja ujuja Therese Alshammar. Kümne hulka mahtusid veel Henrik Stenson (golf), Lotta Schelin (jalgpall), Marcus Hellner (murdmaasuusatamine) ning kümnendat kohta jaganud Emma Green (kergejõustik) ja Daniel Alfredsson (jäähoki).

Alles paar päeva tagasi vihastas Ibrahimovic väljaande Dagens Nyheter peale, kes asetas ta Rootsi kõigi aegade parima sportlase valimisel tennisisti Björn Borgi järel alles teisele kohale. Ibrahimovic leidis seepeale, et talle peaksid vastavas tabelis kuuluma viis esimest kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles