Otepää MK-etapp meelitab mitmekülgse kõrvalprogrammiga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Estonian Open Slopestyle

Hiljuti saabunud külmad ilmad parandasid tublisti lumeolusid Tehvandi Spordikeskuses ning maailmakarika etapi rada sai märgatavat täiendust. Ühes madalate temperatuuridega võtab ilmet ka selle aasta suurima talvise spordisündmuse kõrvalprogramm. Publik saab ise suusarajale asuda, vaadata tuntud inimesi võistlemas Harrastajate MK-l ning nautida Munakal hüppeid ja trikke freestyle ja big air nõlvadel.

Peakorraldaja Jaak Mae sõnul valiti programmi planeerides suund, mis sobib nii tulisele spordifännile kui perekesksele suusasõbrale. «Soovime, et Otepää MK oleks võimalikult paljudele spordisõpradele põhjuseks võtta ette reis meie talvepealinna. Suusamaailma tippvõistlus on taas Lõuna-Eestis ning mitmekülgne programm selle kõrval pakub vaatamis- ja osalemisrõõmu erinevate huvidega inimestele,» selgitas Mae.

Kõrvalprogramm algab juba reedel, 16. jaanuari hommikul Tartu Maratoni 55. juubeli Tartu – Kääriku suusasõiduga. Reede õhtu sisutavad Tehvandi Spordikeskuses avatseremoonia ja juba rahvusvahelise kuulsuse saavutanud sprindivõistlus hooldemeeskondadele, kus rammu katsuvad tippsuusatajate taustajõud. Lisaks pakuvad Tehvandi K90 hüppemäel pikki õhulende Audentese karikavõistlused suusahüpetes. 

Laupäeval saab peale meeste ja naiste sprindivõistlusel kiireimatel selgitamist asuda ise suusarajale ning osaleda Tartu Maratoni 55. juubeli retrosõidul või minna vaatama Munakale hulljulgeid trikke Eesti meistrivõistlustel freestyle ja lumelaua big air-is. Viimasest võtab seejuures osa üks Eesti noorim suusakuulsus Kelly Sildaru. Alles jäänud energiat aitavad laupäeva õhtul rakendada mitmed erinevad peod Sky Plus’i telgis Tehvandi Spordikeskuses, Oti pubis, klubis Comeback ja Kääriku spordibaasis. 

Pühapäeval tähistatakse Otepääl ülemaailmset FIS World Snow Day’d ning toimuvad lastesõidud. Tehvandi Spordikeskuses on nii laupäeval kui pühapäeval Suusabussid ja teisaldatav suusahüppemägi. Tippsportlaste meeskondliku mõõduvõtu vahel toimub keset päeva Harrastajate MK, kus stardivad mitmed tuntud inimesed ja kuulsad nimed, keda igapäevaselt lumisel võistlusrajal ei kohta. 

Jaak Mae sõnul muudab Otepää MK Eesti talviseks visiitkaardiks eelkõige särtsakas ja hingestatud publik ning mahukas programm ongi koostatud just neid silmas pidades.

Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises on Otepääl toimunud seni 12 korral. Tegemist on Eesti suurima talvise tippspordisündmusega, mis jõuab rahvusvahelise telepildi abil kümnete miljonite vaatajateni üle maailma. 

Otepää MK suurimateks koostööpartneriteks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ning Tallink. Meediapartneriks on Postimees ning teleülekannete eest hoolitseb traditsiooniliselt Eesti Rahvusringhääling. Sündmuse pikaajaliseks raadiopartneriks on Sky Plus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles