Hernits Pljuštšenkost: see polnud aus käitumine

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko
Jevgeni Pljuštšenko Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eesti Uisuliidu juhatuse liige Margus Hernits selgitas, et Venemaa staarile Jevgeni Pljuštšenkole Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) poolt pandud võistluskeeld määramata ajaks oli õigustatud.

Nimelt sai Pljuštšenko keelu sellepärast, et mees osales märtsis ja aprillis šõuvõistlusel, kuigi oli enne seda vigastuse tõttu loobunud MMil võistlemisest, esitades selleks vajaliku arstitõendi. ISU ei lubanud tal siis isegi näidisvõistlustel esineda, kuid sportlane eiras seda nõuet.

«Kui sportlane lõpetanuks karjääri, siis ei oleks midagi öelda, kuid kui esitatakse arstitõend ent praktiliselt samal ajal võisteldakse mujal, siis see ei ole ju aus käitumine,» märkis Hernits, kes muuhulgas kannab ISU tehnilise spetsialisti nimetust. «Igal spordiorganisatsioonil on omad reeglid, mida tuleb jälgida hoolimata sellest, kui suur staar sa oled. Seda enam, et staari staatus on saavutatud selle organisatsiooni kaasabil.»

Hernitsa sõnul pole probleem, et olümpia-aastal ei soovita pärast maailmameistrivõistlustel osaleda, midagi uut. OM-aastal toimub MM peale olümpiat ning seega maailmameistrivõistlustele ei kiputa.

Lõpetuseks lisas Hernits ka fakti, et tegelikult on ISU kaugemas ajaloos niigi Pljuštšenkole vastu tulnud, lubades tal osaleda tiitlivõistlustel varem, kui venelase vanus lubanuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles