FIFA eitab väited Põhja-Korea jalgpallurite sunnitööst

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea jalgpallimeeskonna peatreener Kim Jong-hun (vasakul)
Põhja-Korea jalgpallimeeskonna peatreener Kim Jong-hun (vasakul) Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) lükkab tagasi süüdistused, et Põhja-Korea rahvuskoondise peatreener ja mängijad saadeti pärast jalgpalli MMilt väljakukkumist sunnitööle.

«Põhja-Korea kinnitas, et rahvuskoondise peatreener Kim Jong-hun treenib koos meeskonnaga samas vaimus kui varem,» raporteeris FIFA. «Süüdistused mängijatele kehtestatud karistustest jms on alusetud.»

FIFA otsustas uurimise sel teemal lõpetada. «Kogu allikatelt saadud informatsiooni põhjal võime öelda, et uurimisel pole enam mõtet.»

Raadiojaam Free Asia avaldas juulis, et Põhja-Korea jalgpallikoondis kutsuti avalikule kohtumisele Pyongyangis, kus mitmed ametnikud, nende seas ka riigi spordiminister, kritiseerisid koondist kuus tundi järjest.

Seejärel olevat mängijaid sunnitud avalikult oma treenerit Kim Jong-huni noomima. Väidetavalt määrati treener karistuseks sunnitöö ühel Pyongyangi ehitusplatsil.

Teatavasti oli Põhja-Korea MMil üks kahest meeskonnast, kellel ei õnnestunud punktiarvet avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles