Gatlini tagasitulek jätab Usain Bolti külmaks

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

100 ja 200 m maailmarekordimees Usain Bolt ütles, et võistleb dopingupatustaja Justin Gartliniga hea meelega, kuid mingit erilist emotsiooni tema naasmine mehes ei tekita.

«Kui ta on rajal, siis ma temaga jooksen,» sõnas Bolt BBC-le. «Gatlin on teinud halbu asju, aga kui IAAF on suutnud talle andestada, siis miks ei peaks seda ülejäänud tegema?,» rääkis ta ja lisas:«Loodan, et ta on oma õpetunni saanud, sest vastasel korral jääb ta nii või naa vahele ja ei saa enam kunagi joosta. Kiidan IAAFi ja IOCi (Rahvusvaheline Olümpiakomitee) tegevust, kes dopingupatustajaid suudavad kinni püüda.»

Gatlin ise keelatud ainete tarvitamist eitab.

Bolt lisas, et teda Gatlini naasmine eriti ei morjenda. «Kui ta on oma karistuse kandnud, on mul ükskõik.» Jamaicalane täpsustas, et võistleb Gatliniga täpselt sama külma närviga nagu kõigi teistega.

Selleks aastaks on Bolti hooaeg lõppenud, sest teda vaevab seljavigastus. Ka Rootsis alistas teda hiljuti 100 m jooksus ameeriklane Tyson Gay.

«Tyson on paremas vormis ja on sel aastal paremini treeninud,» selgitas suurima palgaga kergejõustiklane Bolt, kes sõlmis hiljuti sponsorlepingu Pumaga. «See hooaeg pole minu jaoks just kõige roosilisem olnud. Kuid ma ei lase pead norgu, pigem on mul hea meel, et sport on nii põnev. Koguaeg tuleb end utsitada.»

Siiski ei uskunud Bolt, et Gay tema rekordit purustada suudab. «Ta on kõva võitleja, kuid ma ei usu seda,» kommenteeris ta.

Jamaicalane lubab järgmine aasta olla parem kui varem. «Järgmine aasta olen ma valmis. Minu eesmärk on meistritiitel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles