Manchesteris jätkata otsustanud Frank Lampard ajas ameeriklased marru

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Lampard.
Frank Lampard. Foto: SCANPIX

Manchester City poolkaitsja Frank Lampard otsustas, et pikendab lepingut klubiga hooaja lõpuni ning mängib seega kevadeni Inglismaal. Otsus vihastas aga sadu ameeriklasi, kes lootsid teda näha uuel hooajal hoopis USA profiliiga MLSi klubi New York City FC ridades, nagu eelmisel suvel välja kuulutati.

Mõlema meeskonna omanikuks on šeik Mansour bin Zayed al Nahyan ning seega oli pooleks aastaks Inglismaale laenule jäämine Lampardi jaoks loogiline samm, kuna MLS alustab hooajaga alles märtsis. Kuna aga Lampard on seni löönud Manchester City eest juba kuus väravat, oli ka peatreener Manuel Pellegrini tema jätkamisest äärmiselt huvitatud.

Sugugi nii rahulolevad pole aga New York City fännid, kes on Lampardi nägemise ootuses soetanud juba hulgaliselt hooajapileteid ja fännitooteid. Klubi fännirühmituse Third Rail sõnul on neid petetud. «Toetame kõiki poolehoidjaid, kes kavatsevad oma pahameelt häälekalt väljendada. Meile jäeti mulje, et Frank Lampard hakkab mängima New York Citys, mitte Manchester Citys. Peame äärmiselt kohatuks igasuguseid vihjeid, nagu oleks NYCFC mingilgi moel teisejärgulisem klubi kui Manchester City, ning meile valmistab suurt pettumust, et City Football Group üritab just sellist muljet jätta,» teatasid fännid ametlikus avalduses.

Nimekas jalgpalliajakirjanik Grant Wahl nimetas Lampardi otsust murranguliseks. «Kui Lampard oleks mänginud New Yorgis alates hooaja esimesest päevast, oleks see näidanud, kui tõsiselt Manchester City omanikud MLSi ja NYC fänne võtavad. Nüüd saime vastuse: nad ei võtagi. New York Cityl pole oma maine päästmiseks teha muud kui palgata Lampardi asemele enne hooaja algust samavääriline täiendus.»

Aasta lõpus selgus, et Lampardi sidus hooaja esimeses pooles tegelikult Manchester Cityga lühiajaline mängijaleping, mitte laenuleping, nagu algselt väideti. See lõppes eile ehk 31. detsembril ja City pidi paluma Inglismaa kõrgliigalt eriluba, et registreerida Lampard uuesti meeskonda enne talvise üleminekuakna avanemist ehk enne 3. jaanuari. Liiga keeldumise korral ei oleks Lampard saanud meeskonda tänases liiamängus Sunderlandiga aidata, kuid luba saadi.

Samas on ka New York City klubi ametnikud keerulises olukorras, sest The Telegraphi väitel pole neil õrna aimugi, millal Lampard üldse kavatseb New Yorgi klubiga liituda – Inglismaa kõrgliiga hooaeg lõpeb 24. mail, kuid eeldatavasti soovib Lampard pikast hooajast ka pisut puhata. Lisaks debüüthooaega tegevale New York City FC’le liitub MLSiga uuest hooajast ka Orlando City meeskond ning MLSis kaasa löövate meeskondade arv kasvab seeläbi kahekümnele. Peale Lampardi on jalgpallimaailma kuulsamatest nimedest NYCFCga lepingu sõlminud ka endine FC Barcelona ründaja, Hispaania koondise kõigi aegade suurim väravakütt David Villa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles