Uusaastašokk: Tottenham lõi Chelseale koguni viis väravat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Inglismaa kõrgliiga 20. vooru viimases kohtumises valmistas suurüllatuse Tottenham Hotspur, alistades kodus 5:3 tabeliliidri Londoni Chelsea. Chelseale oli terve senise hooaja jooksul tegu alles teise kaotusega.

Chelsea asus küll Diego Costa väravast 18. minutil juhtima, ent 30. minutil Harry Kane viigistas. Poolaja lõpp kujunes Chelsea jaoks tõeliseks õudusunenäoks, kui kõigepealt viis Danny Rose 44. minutil Spursi 2:1 juhtima ning lisaminutitel tõmbas Gary Cahill karistusalas Kane'i maha. Teenitud penalti realiseeris seisuks 3:1 Andros Townsend.

52. minutil lõi Kane oma teise värava, kuid 61. minutil vähendas Eden Hazard Chelsea kaotusseisu. Nacer Chadli tõi 78. minutil tabloole numbrid 5:2 ja ehkki John Terry vähendas Chelsea kaotusseisu 87. minutil uuesti kaheväravaliseks, ei suutnud see enam Spursi võitu väärata.

Vaid kaheväravaline kaotus tähendas Chelseale ühtlasi seda, et alates avavoorust terve senise hooaja tabelis liidrikohal olnud Londoni meeskond saab liidrina jätkata, jagades aga seda positsiooni tiitlikaitsja Manchester Cityga. Kahel klubil on 20 vooru järel võrdselt 46 punkti, samuti on võrdne nii nende väravate vahe kui ka löödud ja endale lüüa lastud väravate arv. Tottenham tõusis 34 punktiga tabeli viiendale reale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles