Inglismaaga seostatud Pareiko: tahaksin mujal ringi vaadata

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt on Sergei Pareikost (vasakul) huvitatud kaks Inglismaa kõrgliiga jalgpalliklubi.
Väidetavalt on Sergei Pareikost (vasakul) huvitatud kaks Inglismaa kõrgliiga jalgpalliklubi. Foto: Liis Treimann

Üleeile levis Venemaa meedias uudis, et Eesti jalgpallikoondise väravavahist Sergei Pareikost on huvitatud kaks Inglismaa Premier League’i ja üks Šotimaa liiga klubi.

Kuigi klubijalgpalli Tomski Tomis mängiv Pareiko ise ei eitanud, et väljastpoolt Venemaad on ilmunud kosilasi, ei saanud ta midagi ka täpsemalt rääkida. Õigupoolest, kui konkreetseid jutte pole, ei saagi midagi kommenteerida.

«Praegu ei ole tõesti midagi rääkida. Eks paistab, mis enne üleminekuakende sulgemist 31. augustil juhtub,» selgitas Pareiko.
Kui väidetavad Premier League’i klubide nimed on siiani jäänud saladuseks – kusjuures Pareikot puudutava uudisnupu avaldas ka Daily Mail –, siis Šotimaalt oli väidetav kosilane kuulus Glasgow Celtic. 

Celtic olnuks kindlasti Pareikole hea variant, kuna neil polnud pärast Artur Boruci lahkumist Firenze Fiorentinasse korralikku esinumbrit.

Paraku hangiti selle nädala alguses Inglise kõrgliigasse tõusnud Newcastle Unitedi ridadest endale Fraser Forster, mis tõmbab Pareiko lootustele tõenäoliselt kriipsu peale. Forster liitus Celticuga aastase laenulepingu alusel.

Lisaks huvile välismaalt on praeguse seisuga detsembri keskel töötuks jääva Pareikoga lepingu pikendamisest huvitatud ka Tomski klubi. Nendega alustaks Pareiko enda sõnul kõnelusi siis, kui üleminekuakende lõppedes välismaa jutud lörri läinud.

«Tean, et Tom tahab minuga lepingut pikendada, kuid enne kui nendega läbirääkimisi pean, ootan ära uudised välismaalt,» kinnitas Pareiko.

Kusjuures Tom on juba hakanud senisele esinumbrile Pareikole ka asendajat otsima ning ka selles osas on tekkinud favoriit. Pareiko lahkumise korral oleks Tomi valikuks Moskva Spartaki teine puurilukk, 23-aastane Soslan Džaneva.

Kuigi asjad pole veel selged ja Pareiko tulevik püsib ebaselge, tunnistas Eesti koondislane, et tahaks küll karjääri jooksul kuskil mujal end proovile panna.
«Võib-olla on see minu üks viimaseid võimalusi välismaale saada. Tahaksin küll mujal maailmas ringi vaadata,» kinnitas Pareiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles