Laur tuleb Võru klubi eesotsas tagasi korvpalli meistriliigasse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru korvpallimeeskonna peatreener Teet Laur
Võru korvpallimeeskonna peatreener Teet Laur Foto: Sille Annuk

Viimastel aastatel korvpallitreenerina avalikkuse eest varjul olnud Teet Laur naaseb algaval hooajal Võru peatreenerina Eesti meistriliigasse.

Kümmekond aastat tagasi Tartu meeskonna Eesti meistriks tüürinud ning hiljem meistriliiga tasemel ka Palluri-nimelist meeskonda vedanud Laur ei taha suuri sõnu teha.

«Me pole siin uhked mehed, vaid ajame oma asja vaikselt. Näen, et Võru mehed soovivad midagi teha, miks siis mitte neid aidata,» rääkis Laur. «Otsest kokkulepet pole me veel sõlminud, ent olen juba mõne korra käinud Võrus trenni andmas.»

Kuidas taluda suuri kaotusi?

Laur annab endale aru, et Võru pole taseme poolest kunagise Tartu meeskonnaga võrreldav. Ta tõdes, et tegemist on amatööride seltskonnaga, kes harjutab nädalas kolm korda. Töömeeste kõrval käib treeningutel ka noori mängumehi ning just nende poiste nägemine paneb Lauril silmad särama. «Kui siin kolm aastat tööd teha ja vastu pidada, peaks klubi jalad maha saama,» lisas ta.
Laur mõistab, et kevadel esiliiga võitnud meeskond võib meistriliigas saada päris valusaid lööke. Võtmeküsimus olevatki selles, kuidas suudavad mängijad kaotusi taluda.

Võru klubi eestvedaja Anti Ossise sõnul loodetakse eelarve viia 700 000 kroonini, ent praegu olevat peasponsor veel puudu. Tugevaid mängijaid ei palgata ning katki jäid ka läbirääkimised esialgu peatreeneriks kutsutud Tõnu Lustiga.

Võru naaberlinnas Valgas tegeleb korvpallurite utsitamisega Andrus Renter. Kuigi ei temal endal ega mängijatel ole veel klubiga lepinguid allkirjastatud, käivad juba üldkehalised treeningud.

Kõigil napib raha

Renteri sõnul moodustavad meeskonna tuumiku Ando Tagamets, Timo Oja, ameeriklane Derek Winston ning amatöörina jätkav Antti Vasar ja samas staatuses Veljo Vares. «Korvi alla loodaks leida veel ühe pika mehe, kuid raha paneb kõik paika,» sõnas Renter.

Mullu Valga liidriteks olnud Kristo Aab ja Heiko Rannula ilmselt ei jätka. Aab on meistriliiga tasemel mängimise lõpetanud, Rannula ootab aga paremat pakkumist. «Ma ei soovi veel amatööri tasemele kukkuda. Vaatan ringi Eestis ja ka välismaal,» märkis Rannula.

Võimaliku keskmängija palkamisel võib Valgal tekkida vägikaikavedu Rakvere Tarvaga. Postimehe andmetel huvituvad mõlemad meeskonnad Eestisse saabunud Oklahoma tiimi keskmängijast, 210 cm pikkusest Tarrance Scarbrough’st.

Tarva peatreener Andres Sõber soovib Viljar Veski kõrvale leida teist korvialust jõudu. Eesti fännidele hästi tuttavale Travis Reedile pakkus Tarvas 2000 dollarit kuus, ent keskmängija hindas end poole kallimaks, klubi jaoks üle jõu käivat tasu soovib ka mullu samas mänginud Richard Anderson.
Vaatamata kõigele püsib Sõber optimistlik. «Renato Lindmets ja Brett McGee on mul juba kindlad mehed,» viitas ta täiendustele.

Rapla meeskond sai endale küll Raido Ringmetsa ja Heigo Ermi, ent soovib juurde veel keskmängijat. Vahepeal kadunud Jaan Montgomery võttis üleeile klubiga ühendust, ent palus liitumise kohta otsuse langetamiseks ajapikendust.

Pärnu meeskonna eestvedaja Mait Käbini sõnul on seis keerulisem kui kunagi varem. «Toetajaid oleks, aga kellelgi pole, millega toetada,» viitas ta rahanappusele. «Sisuliselt mängime oma A-klassi poiste võistkonnaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles