Euroopa Karikaetapp toob sulgpallitipud taas Eestisse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Andres Haabu

8.-11. jaanuarini 2015 toimub Tallinnas Kalevi Spordihallis Euroopa karikaetapp sulgpallis Yonex Estonian International.

Eestis juba kuuendat korda toimuvale võistlusele saabuvad tipud kogu maailmast, rohkem kui 200 mängijat 28-st riigist. Suurimate koondistega on esindatud Prantsusmaa, Soome, Venemaa, kaugeimad külalised tulevad Ugandast ja Sri Lankalt. Turniir auhinnafondiga 5000 US dollarit kuulub Rahvusvahelise Sulgpalliföderatsiooni kalendrisse.

Eestlaste lootused kodusel turniiril on kõrged nii meeste kui naiste üksikmängus. Meeste konkurentsis sihib esikohta turniiril teisena asetatud Raul Must. Peamiseks rivaaliks on esimese paigutusega ja maailmaedetabelis 80. kohal asuv soomlane Eetu Heino. Nii Must kui Heino on eelnevatel aastatel jõudnud Tallinna turniiril finaali, kuid poodiumi kõrgeimale astmele pole veel tõusnud.

Naiste üksikmängus on suured lootused Kati Tolmoffil. Tolmoff, kes on tippsporti naasmise järel jõudnud poole aastaga maailmaedetabelis tagasi esisaja hulka, on turniiril kolmanda asetusega. Esimese asetusega ja eeldatavalt tugevaim konkurent on maailmaedetaebli 62. reket venelanna Olga Golovanova. Eesti mängijatest alustavad põhiturniirilt veel Karoliine Hõim ja Kristin Kuuba.

Eesti meesmängijatest loodavad läbi kvalifikatsioonimängude põhiturniirile pääseda seitse sulgpallurit ning naistest neli mängijat, kellest mitmed kuuluvad veel noortekoondisse. Eesti sportlased osalevad ka paarismängudes ja segapaarismängus.

Võistluse kvalifikatsiooniturniir toimub 8. jaanuaril, põhiturniiri mängud peetakse 9. jaanuaril. Laupäeval, 10. jaanuaril kell 10.00 mängitakse veerandfinaalid ja poolfinaalid algavad kell 16.00. Pühapäeval 11. jaanuaril algusega kell 10.00 toimuvad kõikide mänguliikide finaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles