Video ja galerii: vanameister Jaromir Jagr tegi NHLis ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuu aja pärast 43-aastaseks saav hokitäht Jaromir Jagr näitas, et vanusest hoolimata jagub tal püssirohtu küllaga. Läinud ööl New Jersey Devilsi võidumängus kolm väravat visanud Jagrist sai NHLi ajaloo vanim mängija, kes suutnud ühes mängus kübaratriki teha.

Devils alistas Philadelphia Flyersi 5:2 ning Jagr möödus legendaarsest Gordie Howest, kes sai karjääri viimase kübaratriki kirja 41-aastasena. Seejuures jäi Jagri viimane kübaratrikk juba 2006. aastasse ja sündis New York Rangersi eest mängus Flyersi vastu. Kokku on ta NHLis ühe mängu jooksul vähemalt kolm väravat visanud 15 korral.

Kõigi aegade väravaküttide tabelis on 714 väravat visanud Jagri päralt kuues koht, kuid viiendal kohal olevast Phil Espositost jääb ta maha kõigest kolme tabamusega. «Mul oli täna õnne,» jäi Jagr saavutuse järel ise tagasihoidlikuks. «Ega ma seda rekordit ei jahtinud. Ja selles liigas pole enam lihtne väravaid visata – videod, ettevalmistumine, kaitsesüsteemid, ja lisaks on väravavahid niivõrd heaks muutunud. Olen lihtsalt iga visatud värava üle õnnelik,» vahendab New York Post tšehhi sõnu.

«Ta kuulub kõigi aegade viie parema hokimehe hulka,» tunnistas pärast mängu Flyersi ründaja Wayne Simmonds. «Nõme lugu, et ta jõudis sellise saavutuseni just meie vastu mängides, aga hokifännina on seda lust vaadata!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles