Venemaa endise tippklubi jalgpallur lasti kuulipildujast maha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gasan Magomedov.
Gasan Magomedov. Foto: SCANPIX

Venemaal Dagestanis tapeti 20-aastane jalgpallur Gasan Magomedov, kes kuulus Mahhatškala Anži klubi noortemeeskonna ridadesse.

Sõpradega jalgpalli mängimas käinud Magomedov oli just jõudnud tagasi kodumaja ette, kui tema autot tulistati kuulipildujast. Noormees suri teel haiglasse. Ükski teine inimene rünnakus viga ei saanud. Vasakkaitsja Magomedov jõudis käimasoleval hooajal Anži duubelmeeskonda esindada 16 mängus. Vaid kahe nädala pärast, 17. jaanuaril, oleks ta saanud 21-aastaseks.

Anži teatel pole veel selge, miks Magomedovi autot tulistati, samuti pole tabatud ühtegi kahtlusalust. «Loodetavasti leiab politsei peagi süüdlased ja nad saavad õiglase karistuse. Leiname koos kõigi nendega, kellele Gasan kallis oli,» sõnas BBC vahendusel Anži tegevjuht Sergei Korabljov.

Rünnak leidis aset Dagestani piirkonnas, kus islamivõitlejad on varemgi korduvalt sarnaseid varitsusi korraldanud. Mässajate ja Vene julgeolekujõudude vahelised relvalahingud pole sealkandis haruldased. Anži, kes mängis veel eelmisel hooajal Venemaa kõrgliigas ja võitles enne seda mitu hooaega meistritiitli nimel, lubas välismaalt palgatud staaridel – kelle hulka kuulus näiteks ka Samuel Eto’o – elada tollal terrorirünnakute vältimiseks Moskvas.

Mullu otsustas klubi miljardärist omanik Suleiman Kerimov aga rahastamisest loobuda ning kõikidest tippmängijatest ilma jäänud Anži langes Venemaa esiliigasse. Tänavu hoitakse seal 45 punktiga 21 vooru järel esikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles