Tõenäolise suurpuhastuse algus: Barcelona juhtkonnast lahkus kaks legendi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puyol.
Carles Puyol. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi juhtkonda juba tükk aega raputavad tõmbetuuled muutusid konkreetsemateks täna, kui vallandati klubi jalgpallidirektor Andoni Zubizarreta ja ühes sellega lahkus klubist ka tema parem käsi Carles Puyol.

Aastatel 1986-1994 Barcelonas väravavahina mänginud legendaarne Zubizarreta asus klubi juhtkonnas tööle 2010. aasta juulis. Ehkki ametlikult tänas klubi teda viisakalt tehtud töö eest, läks Zubizarreta viimastel kuudel avalikult tülli juhtkonna ja ennekõike presidendi Josep Maria Bartomeuga, mille tulemuseks oli usalduse kaotus ja viimaks tänane mitteametlik vallandamine.

Klubi endine kapten Puyol mängis Barcelona keskkaitses kuni 2014. aasta suveni, mil teatas, et lõpetab karjääri. Barcelona on tänavu küll liigatabelis hetkel teisel kohal ja jääb liidrist Madridi Realist ühe enam peetud mängu juures maha punktiga, ent märgid paar aastat tagasi kogu maailma klubijalgpalli valitsenud meeskonna lagunemisest on ammu õhus.

Detsembri lõpus jättis Rahvusvaheline Spordikohus jõusse Barcelonale määratud üleminekukeelu, mis ei luba neil reeglite rikkumise tõttu kuni 2015. aasta lõpuni uusi mängijaid osta. Hiljutises intervjuus süüdistas Zubizarreta tekkinud olukorras osaliselt ka president Bartomeud. Samas ei ole Zubizarreta ise näiteks suutnud siiani sõlmida lepingut, mis jätaks klubisse paremkaitsja Dani Alvesi. Suvine ost Thomas Vermaelen pole tervislikel põhjustel tänavu minutitki mänginud ja käis hiljuti taas operatsioonil, mis jätab ta veel kauaks väljakult kõrvale.

Ka ei ole fännid rahul selle hooaja alguses klubi peatreeneriks asunud Luis Enriquega, kelle käe all pole Barcelona seni suutnud klubile omast ründemängu näidata. Eile kaotati võõrsil viimases liigavoorus 0:1 Real Sociedadile. Juhtkond on seni treenerit toetanud, kuid samas on võimalik, et 2016. aastaks ette nähtud uue presidendi valimised tuuakse erakorraliselt ettepoole. Klubi varasem president Joan Laporta on juba mõista andnud, et on uuesti valmis presidendiks kandideerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles