Jordaania prints tahab FIFA pikaajalise presidendi välja vahetada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA logo.
FIFA logo. Foto: SCANPIX

Jordaania prints Ali Bin Al Hussein teatas täna, et kavatseb kandideerida Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) presidendi kohale, sest tahab asuda tööle liidu pikaajalise juhi Sepp Blatteri asemel.

Hetkel FIFA asepresidendina töötav prints teatas, et kavatseb kandideerida maikuus FIFA presidendiks koos Blatteri ja teise kandidaadi Jerome Champagne'iga. «Kavatsen FIFA presidendiks kandideerida, sest usun, et on aeg tõsta fookus administratiivsetelt probleemidelt tagasi spordile,» teatas Ali täna tehtud avalduses.

«See ei olnud kerge otsus. See tuli pärast rasket kaalumist ja mitmete austatud FIFA kolleegidega peetud vestlusi. Kuulsin üha uuesti ja uuesti, et on aeg muutuseks. Maailma populaarseim mäng väärib maailmaklassist valitsemisorganit,» lisas Ali.

FIFA praegune president Blatter on olnud ametis alates 1998. aastast ning ta on teatanud, et kavatseb kandideerida ka järgmiseks ametiajaks, kuigi on viimastel aastatel saanud rohke kriitika osaliseks seoses 2018. ja 2022. aastateks Venemaale ja Katarile määratud MMidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles