Hispaania spordimeedia kihab: FC Barcelonas ei ole asjad korras

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sporti esikaas, kus on ära toodud nii Bartomeu, Zubizarreta, Enrique, Messi ja Puyol.
Sporti esikaas, kus on ära toodud nii Bartomeu, Zubizarreta, Enrique, Messi ja Puyol. Foto: Today's press covers

Uus aasta on alanud valulikult FC Barcelonal jalgpalliklubile. Esmalt jäädi pühapäeva õhtul 0:1 alla Real Sociedadile. Meeskonna sees toimuva käärimise tulemusena vallandati eile tiimi jalgpallidirektor Andoni Zubizarreta ning ametist lahkus ka tema abimees Carles Puyol. Meeskonna peatreenerile Luis Enriquele on väidetavalt antud kaks kohtumist aega, et vähemalt mänguliselt asjad kontrolli alla saada.

Hispaania meedia teatel on Barcelonas aga asjad hapud ning Enrique on suutnud mitme juhtivmängijaga tülli minna. Väidetavalt pole tema puhul aga selles midagi üllatavat, kuna AS Romas suutis ta peatreenerina tülli minna sealsete staaride Francesco Totti ja Daniele de Rossiga.

Nii lubas Enrique tiimi tähtmängijatele Lionel Messile, Neymarile ja Dani Alvesile võrreldes teistega kaks päeva pikema jõulupuhkuse, kuid meeste tagasi saabudes andis ta neile teada, et nad on Real Sociedadiga mängimiseks liiga vähe trenni teinud. Teadupärast on Messi meheks, kes tervena soovib kaasa teha kõikides kohtumistes ning nii jäi ta haigusele viidates eemale tiimi eilsest treeningkorrast. Samal ajal kodus viibides otsustas ta aga Instagramis hakata jälgima Londoni Chelseat (Chelsea mängijatest jälgib ta veel ka Cesc Fabregast ja Felipe Luisi), mis niigi segasesse olukorda tõi veelgi kuulujutte juurde.  Samas jälgib ta juba varasemast näiteks ka Manchester City’t.

Lisaks kolmele pühapäeval pingile jäänud mehele on Enriquega arusaamatusi ka Gerard Piquel ja Ivan Rakiticil. Seega on Barcelona peatreeneri tööpõld lai. Surve alla on sattunud ka klubi president Josep Bartomeu. Esmalt soovitakse temalt peatreeneri vallandamist, kuid samas tahetakse, et ta kuulutaks välja ka uued presidendivalmised. «Bartomeu mõistab korvpalli, kuid ta ei tea jalgpallist suurt midagi,» teatas klubi legendaarne mängumees Hristo Stoichkov.

Samas kritiseeris Stoichkov ka ametist tagandatud Zubizarretat suviste täienduste osas. Barcelona olukord üleminekuturul on teatavasti keeruline, kuna nad ei tohi vastavalt karistusele soetada uusi mängijaid kahe üleminekuakna jooksul (jaanauris ja suvel). «Milliseid mehi me palkasime? Miks ei ostetud Toni Kroosi või Iscot?» pahandas bulgaarlane.

Samas kaitses ta seni La Ligas vaid ühe värava löönud Luis Suarez’t, kuna praegune Barcelona mängustiil ei sobi absoluutselt uruguilase parimate omadustega.

Loomulikult on Barcelonas toimuva juures kõige huvipakkuvamaks teemaks ikkagi Messi tulevik. Tõenäoline presidendikandidaat Agusti Benedito sõnas eile kohalikule raadiojaamale, et praeguseks on selge, et klubi juhatus on asunud kaaluma Messi võimalikku müüki.

Sel nädalal ootavad Barcelonat ees karikamäng Elchega ning pühapäeval kohtutakse La Ligas koduväljakul Madridi Atleticoga ja siis peaks selgemaks saama ka Enrique edasine saatus. Loomulikult on kõik see Hispaania spordimeedia kihama pannud ja täna on Barcelona probleemid nii Marca, ASi, Mundo Deportivo kui ka Sporti esikaantel.

AS keskendub põhiliselt Messile.
AS keskendub põhiliselt Messile. Foto: Today's press covers
MArca on esikaanel vastamisi pannud Messi ja Enrique.
MArca on esikaanel vastamisi pannud Messi ja Enrique. Foto: Today's front pages
Mundo Deportivo esikaanel on suurelt välja toodud vallandatud Zubizaretta.
Mundo Deportivo esikaanel on suurelt välja toodud vallandatud Zubizaretta. Foto: Today's press covers
Sporti esikaas, kus on ära toodud nii Bartomeu, Zubizarreta, Enrique, Messi ja Puyol.
Sporti esikaas, kus on ära toodud nii Bartomeu, Zubizarreta, Enrique, Messi ja Puyol. Foto: Today's press covers
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles