Kaia Kanepi pääses Brisbane'is veerandfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Eesti esireket Kaia Kanepi jõudis Brisbane'i tenniseturniiril teist aastat järjest veerandfinaali, alistades teises ringis 6:3, 7:6 (3) maailma 91. reketi, ameeriklanna Madison Brengle'i.

Mängu käik (Kanepi-Brengle):

07:40

Kanepi mängu algusajaks pakuti esialgses ajakavas umbes kella seitset Eesti aja järgi, kuid esimesel väljakul on eelmised mängud pikaks veninud ja seega läheb veel aega, enne kui eestlanna platsile pääseb. Slovakil Martin Klizanil kulus esmalt ligi kaks ja pool tundi, et alistada 1:6, 7:6 (6), 7:6 (7) seitsmenda asetusega ukrainlane Aleksei Dogopolov. Teises kohtumises võitis Mirjana Lucic-Baroni küll Carla Suarez-Navarro vastu avaseti 7:5, ent teises on omakorda 2:0 juhtimas hispaanlanna.

08:06

Suarez-Navarro võidab teise seti 6:3 ja nii selgitab võitja otsustav kolmas sett. Kanepi peab jätkuvalt ootama.

08:48

Suarez Navarro võidab ka otsustava seti 6:4 ja mäng saab viimaks läbi!

Kanepi ja Brengle on soojenduse lõpetanud

Kanepi alustab servimist

Kanepi alustab serviässaga ja läheb kiirelt 40:0 ette, kuid loovutab siis peamiselt oma eksimustest neli punkti järjest. Murdepallil on eestlannal ka natuke õnne, kui pall võtab tagajoonelt valepõrke ja Brengle ei saa sellele pihta. Seisult 40:40 eksib Kanepi võrgus ülilihtsal pallil, kuid tuleb järgmisel punktil hästi võrku.

Kaks järgmist punkti kuuluvad Kanepile ning eestlanna võidab enam kui viie minuti pikkuseks veninud avageimi.

1:0

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Brengle pääseb 30:15 juhtima, ent Kanepi vastab hea tagantkäe servitõrjega piki joont. Järgmised kaks punkti kuuluvad siiski ameeriklannale.

1:1

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Kanepi ei loovuta võimsate servide ja tagajoonelöökide toel seekord Brengle'ile oma servigeimis punktigi

2:1

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Seisul 15:30 tuleb Kanepi võrku, kuid lööb taas võrdlemisi lihtsa palli külje pealt auti ja kaotab ka järgmise punkti.

2:2

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Seekord on Kanepi võrkutulek seisult 15:0 otsustavam ja ka edukas. Eestlanna eksimuse järel lööb Brengle võimsa tagantkäelöögi napilt auti ja annab seejärel Kanepile ette lihtsa palli, mida eestlanna ei jäta punktiks löömata.

3:2

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Brengle'i ja Kanepi mäng on üsna sarnane - võimsad löögid tagajoonelt, mis õnnestumise korral toovad sageli punkti. Seni on ka üsna võrdselt eksitud ning seis sellele vastavalt viie geimi järel tasavägine, kuid Kanepi saab esmakordselt Brengle'i servigeimis kätte seisu 40:40 ja teenib ka murdepalli. Pika punkti pöörab Kanepi Brengle'it jooksutades enda kasuks.

4:2

Kanepi murrab Brengle'i servi!

Kanepi servimas

Mängu esimene topeltviga ei väära Kanepi geimivõitu, Brengle on hakanud eestlanna ründelöökide survel ka senisest pisut rohkem eksima.

5:2

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Seekord ei anna Brengle Kanepile oma servigeimis võimalustki, lüües kaks serviässa ja võites geimi nulliga.

5:3

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Kanepi on seekord võrgus hoolikas ja mängib kindla peale. Kaks serviässa otsa ja Kanepi võidab geimi nulliga, võites ühtlasi 28 minutiga esimese seti!

6:3

Kanepi hoiab servi ja võidab avaseti!

Brengle servimas

Brengle'i teine serv jääb nõrgaks, kuid Kanepi ründab võrku. Hea serv vormistab ameeriklannale geimivõidu.

0:1

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Brengle võitleb kõvasti, kuid Kanepi jooksutab teda hästi ja lööb seejärel mängu viienda serviässa. Brengle'i eksimus lõpetab geimi.

1:1

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Kanepi napid autilöögid lubavad Brengle'il 40:0 ette minna ja lõpuks kindlalt oma servi hoida.

1:2

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Kanepilt hea stopp võrgu äärde, Brengle küll jõuab selleni, ent väljak jääb tühjaks ja Kanepi lööb palli punktiks. Brengle hakkab aina enam eksima, lööb küll veel ühe ilusa löögi piki joont, kuid virutab siis taas tagantkäe võrku.

2:2

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Kanepi sunnib Brengle'i eksima ja ründab siis ise eestkäega edukalt, pääsedes 30:0 ette. Ameeriklanna vastab aga järjekordse kindla tagantkäega piki joont ja seis on 30:30. Järgmisel punktil Kanepi libastub ja eksib, Brengle vormistab geimivõidu.

2:3

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Kanepi eksib kaks korda ja loovutab punktid, mis pidanuks kuuluma talle. Seis on ootamatult 0:40 ning veel üks eksimus lubab Brengle'il esmakordselt Kanepi servi murda.

2:4

Brengle murrab Kanepi servi!

Brengle servimas

Ameeriklannal on pall võrgu peal rabakuks ees, kuid viimased üheksa punkti järjest kaotanud Kanepi võitleb hästi ja saab punkti kätte. Järgmisel punktil Brengle aga enam rabakuga ei eksi, rünnates julgelt.

Kanepi on taas võrgus pisut lohakas, kui jõuab pallini, ent ei suuda seda üle lüüa. Õnneks eksib seejärel ka Brengle ja seis on tasa. Järgnev pikk punkt lõpeb aga Kanepi autilöögiga ja eestlanna eksimus servitõrjel toob Brengle'ile geimivõidu.

2:5

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Mäng on endiselt mõlemalt poolt ründav, ent tänu Brengle'i eksimusele servitõrjel pääseb Kanepi 40:15 juhtima. Napp eksimus tagantkäel ja Brengle'i ründav mäng lubavad ameeriklannal jõuda 40:40 viigiseisuni, vastastikused eksimused ei luba geimil veel lõppeda.

Kaks head servi lubavad Kanepil siiski teises setis püsida.

3:5

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Vastastikused eksimused viivad seisuni 30:30, kuid 40:30 pealt saab Kanepi tänu ründavale mängule seti esimese murdepalli ja kasutab selle Brengle'i eksimuse abiga ka ära!

4:5

Kanepi muurab Brengle'i servi!

Kanepi servimas

Kahe hea servi toel pääseb Kanepi 30:0 ette, kuid eksib siis. Sellele järgneb õnneks taas ilus tagantkäsi piki joont ning Brengle'i võrkulöök lõpetab geimi.

5:5

Kanepi hoiab servi

Brengle servimas

Brengle on lasknud seisult 5:3 kaotatud oma servigeimil selgelt enda vaimule mõjuda ja Kanepi on hetkel kindlam, tulles ka hästi võrku.

Samas eksib Kanepi ise ründelöökidel kolm korda järjest ja Brengle vormistab geimivõidu.

5:6

Brengle hoiab servi

Kanepi servimas

Kaks head servi panevad geimile korraliku aluse, kuid järgnevad mängu teine topeltviga ja eksimus tagantkäel. Ka järgmise punkti lööb Kanepi tagajoonelt pikaks ja Brengle'il on settpall. Sellel mängib eestlanna siiski kindlalt ja seis tasa.

Ründelöök toob punkti ja geimpalli Kanepile ning terav eestkäsi tähendab, et teise seti võitja selgub kiires lõppmängus.

6:6

Kanepi hoiab servi

1:0 Brengle alustab kohe eksimusega ja Kanepil on minibreik käes

2:0 Brengle lööb üsna lihtsa eestkäe kaugele auti, ilmselt temalt mängu seni kõige ebaõnnestunum löök

2:1 Kanepilt hea stopp-pall võrgu äärde, kuid Brengle jõuab selleni ja lööb palli siiski punktiks

2:2 Veel üks hea punkt ameeriklannalt

3:2 Ilus terav ja lühike kross Kanepilt

4:2 Hea serv vormistab punkti

5:2 Kanepi on võidust kahe punkti kaugusel

6:2 Brengle ründab auti ja Kanepil on neli matšpalli!

6:3 Esimese suudab Brengle päästa, ent nüüd saab eestlanna ise kaks korda servida

Brengle lööb võrku ja Kanepi võidab kiire lõppmängu!

7:6

Kanepi võidab teise seti ja pääseb veerandfinaali!

Enne mängu:

Maailma edetabelis 52. kohal Kanepi alustas Brisbane'i turniiri ilusa võiduga maailma 13. reketi Andrea Petkovici üle, jäädes ligi kaks ja pool tundi kestnud maratonmängus peale 6:4, 5:7, 6:4. Brengle alistas avaringis 7:6 (6), 6:3 ukrainlanna Lesja Tsurenko. Varem pole Kanepi ja 24-aastane Brengle omavahel kohtunud.

Matši võitja läheb järgmises ringis vastamisi Jarmila Gajdosova (WTA 70.) ja maailma seitsmenda reketi Ana Ivanovici vahelise kohtumise võitjaga. See mäng peetakse ajakava järgi täna peaväljaku viimase kohtumisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles