Uus rada ja uus auto: Kevin Korjust ootab Dubais ees keeruline võistlus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GTRussiani meeskonna Mercedes SLS AMG GT3 2013. aasta lõpus peetud Abu Dhabi 12 tunni sõidul.
GTRussiani meeskonna Mercedes SLS AMG GT3 2013. aasta lõpus peetud Abu Dhabi 12 tunni sõidul. Foto: vKontakte / GT Russian Team

Võidusõitja Kevin Korjus avaldas oma kodulehel mõtteid eelseisva nädalavahetuse eel, kus ta osaleb koos Marko Asmeriga Dubais peetaval sportautode 24 tunni kestvussõidul.

Hooaja esimene suur kestvussõit peetakse 9. ja 10. jaanuaril ning Korjuse ja Asmeri meeskonnakaaslasteks on seal Araabia Ühendemiraatide võidusõitja Karim Al Azhari ja venelane Aleksei Vassiljev. Sõidetakse GTRussiani võistkonna Mercedes SLS AMG GT3-l, meeskonna võistlusnumbriks on 10.

Korjuse jaoks on mõnes mõttes tegu tundmatus kohas vette hüppamisega, sest ta pole konkreetset autot testinud ega üldse varem Mercedes SLSiga sõitnud. «Kolmapäeval on üks viie tunni pikkune treening ja neljapäeval kaks treeningut, millele järgneb juba kvalifikatsioon,» sõnas Korjus. Mullu võistles ta McLareniga, millel on keskasetusega turbomootor, Mercedest viib aga edasi auto ninas asuv vabalthingav V8 – see nõuab sõidustiili muutmist.

«Ilmselt käitub auto McLareniga võrreldes hoopis teistmoodi. Ma polegi varem mitte ühegi teise sportautoga peale McLareni sõitnud, nii et eks näis, mis saab. Seda, kui erinevad need autod on, oskan öelda alles hiljem,» sõnas Korjus. «Ma küll ei tea, kui kauaks ma vabatrennis rajale saan – ilmselt mitte väga kauaks, sest sõitjaid on neli ja rehvide arv piiratud. Ent kui meil õnnestub sõit lõpetada ja ma saan sõita ühe neljandiku ehk kuus tundi, on see päris märkimisväärne kogemustepagas tulevikuks,» lisas ta.

Ka Dubai rajal pole Korjus varem käinud. «Starti tuleb üle 90 auto, aga õnneks on rada päris pikk, nii et selles suhtes pole viga,» sõnas eestlane, kes pole iial varem hooaega nii vara alustanud. «Loodetavasti saan veebruaris veel vähemalt ühel võistlusel kaasa teha. Aga katsume sellega enne ühele poole saada ja siis tulevikku vaadata. Tervet hooaega silmas pidades pole mul praegu veel rohkem plaane tehtud,» sõnas Korjus.

Ainsate eestlastena mõne vormel-1 tiimi kutsel nende autot testinud Korjus ja Asmer on tiimi kaks Gold-klassi sõitjat. Kui Korjus tegi eelmisel aastal kaasa täishooaja nii Blancpain Endurance’i kui ka ELMSi sarjas, siis Asmer osales võidusõitudel episoodilisemalt. Detsembris võistles ta koos Vassiljevi ja Al Azhariga Abu Dhabi 12 tunni sõidul, kus saadi üldarvestuses esialgu teine koht, ent reeglite rikkumise eest saadud karistus kukutas mehed viiendaks. Dubai 24 tunni sõit algab reede, 9. jaanuari hommikul Eesti aja järgi kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles