Rannafitnessi Eesti meister andis positiivse dopinguproovi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodion Popov.
Rodion Popov. Foto: Fitness.ee / ekraanitõmmis

18. oktoobril Eesti kulturismi meistrivõistlustel võetud kolmest dopinguproovist osutus positiivseks üks proov, mis kuulus Rodion Popovile.

18. oktoobril Salme Kultuurikeskuses toimunud Eesti meistrivõistlustel kulturismi ja fitnessis võttis Antidopingu Liit kolm võistlussisest proovi: rannafitnessist Rodion Popovilt ning klassikalises kulturismis võistelnud Oleg Anissimovilt ja Mihkel Vainolt, vahendas kulturismi ja fitnessi uudiseid vahendav portaal fitness.ee.

Anissimovi ja Vaino proovid olid puhtad, rannafitnessis võistelnud Popov andis aga positiivse dopinguproovi ning hiljem keeldus ka B-proovist. Karistuseks määrati sportlasele alates 18. oktoobrist saavutatud võistlustulemuste tühistamine ning võistluskeeld kaks aastat alates 18.12.2014. aastas, võistluskeelu kehtimise viimane päev 17.12.2016. aasta.

Fitness.ee portaal avaldas väljavõtte ka Eesti dopinguvastase distsiplinaarkolleegiumi otsusest, mille järgi leiti Popovi A-proovist boldenooni, drostanolooni, metelonooni, dehüdrokloormetüültestosterooni ja anastrosooli.

Popov tuli tänavu Eesti meistrivõistlustel võitjaks, tema järel sai rannatfitnessis teise koha Mattias Peters ja kolmas oli Taavi Taros.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles