Northug ja Björgen jäävad Otepää MK-etapist kõrvale, teised Norra sprinditipud kohal

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: SCANPIX

Otepää suusatamise MK-etapil võisteldakse tänavu nii individuaalses kui meeskondlikus sprindis,  mis toovad Lõuna-Eestisse maailma kiireimad suusatajad. Tehvandi nõlvadel tuleb igal võidumõtetega sportlasel eelkõige heidelda norrakatega, kes on hõivanud MK-sarja sprindi üldarvestuses hetkel kolm kohta esiviisikust meeste ning neli kõrgeimat kohta esiviisikust naiste arvestuses. Praegu Tour de Ski’l tegusid tegevad Petter Northug ja Marit Björgen Eestisse tulemas ei ole, samas on kohal teised Norra sprinditipud ja naiste seas on kohal Otepääl mitmel korral häid tulemusi näidanud Justyna Kowalczyk.

Meestest stardivad sprindi üldarvestuse parim Finn Haagen Krogh Norrast, teisel kohal olev Alexey Petukhov Venemaalt ning kolmandal positsioonil paiknev Federico Pellegrino Itaaliast. Neile pakuvad konkurentsi näiteks viimati Otepääl peetud MK-sarja sprindis 2012. aastal teise koha võtnud Ola Vigen Hattestad ning kolmandaks platseerunud Eirik Brandsdal Norrast.

Naistest on üles antud MK-sarja üldarvestuse viie parima hulka kuuluvad Ingvild Flugstad Oestberg ja Maiken Caspersen Falla Norrast ning sprindiarvestuses viiendat positsiooni hoidev Stina Nilsson Rootsist. Seitsmele Otepää MK poodiumikohale tuleb lisa hankima Justyna Kowalczyk Poolast, kes võidutses 2012. aastal Otepääl nii distantsi- kui ka sprindivõistlusel.

Eesti sprinteritest panevad ennast maailma tippude vastu proovile 14 meest ja 9 naist. Neist parimana on sellel hooajal Peeter Kümmel saavutanud klassikasprindis 18. koha ja vabatehnikas sõidetud sprindis 22. koha. MK-sarja sprindi üldarvestuses hoiab ta praegu 38. positsiooni.

Võistluste juhataja Vahur Leemetsa sõnul on Tehvandi Spordikeskuse rada MK-sarja raskeimate hulgas. «Kõige enam sobib see headele klassikasõitjatele,  kes julgevad rõhuda pidamismäärdele. Kõigi eelduste kohaselt sobib rada ka meie selle hooaja parimale, Peeter Kümmelile. Üsna palju sõltub muidugi ka ilmast ja raja jäisusest, mis mõjutab eelkõige mäkke tõuse ja järsemate kurvide läbimist,» lisab Leemets. Head eeldused põnevaks võistluseks on tema sõnul olemas.

Kokku osalevad Otepää maailmakarika etapil murdmaasuusatamises täna kinnitatud andmetel 17 riigi sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles