UEFA aasta meeskonnas annavad tooni sakslased, Ronaldolt järjekordne rekord

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Lionel Messi.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) avaldas läinud aasta parima meeskonna koosseisu.

Parim algkoosseis selgus 40 etteantud kandidaadi põhjal korraldatud rahvahääletuses, kus anti koguni 8,6 miljonit häält. See ületab selgelt senise tipptulemuse, mis oli 6,3 miljoni häälega pärit 2013. aastast. Enim hääli, 623 046, kogus Madridi Reali ja Portugali koondise ääreründaja Cristiano Ronaldo, kellele oli ühtlasi tegu rekordilise üheksanda korraga koosseisu pääseda.

Aastase eemaloleku järel on 11 parema seas taas Lionel Messi, tooni annavad aga Müncheni Bayerni mängijad. Saksamaa viimaste hooaegade valitsejaklubist mahtus 11 sekka tervelt neli meest. Suvel maailmameistriks tulnud sakslasi on 11 hulgas kolm. Liigast on selgelt esirinnas viie mängijaga esindatud Hispaania kõrgliiga, samas kui näiteks Inglismaal mängivatest meestest pääses 11 sekka ainult Angel di Maria.

Aasta meeskond: Manuel Neuer (Müncheni Bayern ja Saksamaa), Sergio Ramos (Madridi Real ja Hispaania), Philipp Lahm (Müncheni Bayern ja Saksamaa), David Alaba (Müncheni Bayern ja Austria), Diego Godín (Madridi Atlético ja Uruguay), Arjen Robben (Müncheni Bayern ja Holland), Angel di María (Madridi Real / Manchester United ja Argentina), Toni Kroos (Müncheni Bayern / Madridi Real ja Saksamaa), Cristiano Ronaldo (Madridi Real ja Portugal), Lionel Messi (Barcelona ja Argentina), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain ja Rootsi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles