NBA meeskond viskas tõrksa Vene tähe ajutiselt oma ridadest välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Kirilenko ei soovi Philadelphias mängida.
Andrei Kirilenko ei soovi Philadelphias mängida. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA klubi Philadelphia 76ers eemaldas Andrei Kirilenko ajutiselt meeskonna nimekirjast, sest detsembris Brooklyn Netsist Sixersisse vahetatud venelane pole suvatsenud seni uute klubikaaslastega liituda.

Peatreeneri Brett Browni sõnul ootas ta väga võimalust Kirilenkot juhendada, ent seda pole tänaseni juhtunud. ESPNi teatel pole ka selge, miks Kirilenko ei ole tänaseni Philadelphiasse nägu näidanud, ehkki vahetustehing vormistati juba 11. detsembril. Sixers saatis Netsi ääremängija Brandon Daviese ning sai vastu lisaks Kirilenkole veel tagamehe Jorge Gutierrezi, raha ja 2020. aasta draft’i teise ringi valiku. Viimase mängu pidas venelane aga 13. novembril ning on sel hooajal üldse platsil käinud vaid seitse korda.

33-aastase Kirilenko enda sõnul on tema puudumise põhjused perekondlikud. Yahoo Sportsi andmetel on üks Kirilenko pereliige haige ning seetõttu ei soovi mängumees Brooklynist lahkuda.  Sixersi telgitagustega kursis olev Philly.com’i ajakirjanik Bob Ford märkis aga lisaks, et klubi võis Kirilenkot petta – tehingu sõlmimise ajal lubati, et venelasel võimaldatakse saada vabaagendiks, kuid nüüd on sellest lubadusest taganetud.

Brown sõnas, et plaanib Kirilenko siiski üles otsida ja temaga vestelda, avaldades lisaks lootust, et venelasest saab lõpuks ikkagi Sixersi meeskonna täieõiguslik liige. Philadelphial oleks 13 hooaega NBAs mänginud Kirilenko tuge hädasti vaja, sest sel hooajal on saadud 35 mängust kõigest kuus võitu, millega ollakse idakonverentsis eelviimasel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles