Ei mingit spordirühma: Eesti jalgpallikoondislased peavad Võrus läbima 11-kuulise ajateenistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora mängijad.
Flora mängijad. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ei ole ilmset kodust vutifänni, kes ei mäletaks ajateenija Artur Pika vägitegusid valikmängus Inglismaa vastu – olles 90 minutit pidurdanud Wayne Rooney, Raheem Sterlingu ja teiste superstaaride rünnakuid, naasis ta veel samal õhtul laigulises rüüs väeossa. 

Nüüdseks on mõned päevad saanud rohelist kaitseväe vormi kanda ka kaks Flora esindusmeeskonna pallurit – nimelt alustasid 5. jaanuaril Kuperjanovi jalaväepataljonis Võrumaal oma ajateenistust U-23 koondislane Martin Kase ja äsja A-koondises debüteerinud Brent Lepistu, kirjutab Soccernet.ee.

Olgu öeldud, et rõhk eelnevas lauses lasub sõnal Võrumaa – kui Artur Pika ja näiteks ka Nõmme Kalju ning noortekoondise palluri Karl Mööli hiljutine ajateenistus möödus spordirühmas pealinnas, siis vähemalt hetkeseisuga peaksid Kase ja Lepistu (lisaks Kasele ja Lepistule teenib hetkel Kuperjanovi pataljonis veel aasta tagasi U-21 koondist esindanud Johannes Kukebal, kes lõppenud hooajal pallis Tallinna Kalevis - toim.) metsade vahel riiki teenima koguni 11 kuud. Kuidas sai aga juhtuda, et regulaarselt Sinisärke esindavaid mängumehi ei suunatud spordirühma, kus lisaks kaheksa kuud lühemale teenistusajale tekiks ka võimalus osaleda aeg-ajalt esindusmeeskonna ühistreeningutel?

«See on selline koostöö küsimus alaliidu ja kaitseväe vahel. Jah, seal on võibolla olnud kohti, kus tuleks tõhustada seda tööd omavahel, aga sellest hoolimata on info meil ikkagi praegu selline, et nad [Kase ja Lepistu] läksid kaasa küll selle [Võru Kuperjanovi] pundiga, aga peaksid peagi saama tulla üle Tallinnasse,» avaldas Flora peatreener Norbert Hurt lootust, et Flora päris aasta lõpuni siiski keskpoolkaitsja Lepistu ja tipuründaja Kaseta läbi ajama ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles