Kümmel jõudis MMi toimumispaigas veerandfinaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: Rein Säinas

Tänavu suusatamise MMi võõrustavas Falunis on sel nädalavahetusel kavas Skandinaavia karikaetapp ning täna oli seal kavas klassikatehnikas sõidetud sprint. Ainsa eestlasena pääses 30 parema sekka Peeter Kümmel, kes sai eelsõidus kirja kaheksanda aja. Veerandfinaalist ei õnnestunud Kümmelil siiski edasi murda ja lõppkohaks jäi tal 21.

Võimu näitasid Falunis norralased, kellele kuulus seitse esimest kohta. Võidu võttis Ola Vigen Hattestad ning poodiumile kerkisid veel Eirik Brandsdal ja Paal Golberg.

Esikolmikule järgnesid Timo Andre Bakken, Vegard Bjerkreim Nilsen, Sondre Turvoll Fossli, Finn Haagen Krogh ning kaheksandaks tuli soomlane Matias Strandvall.

Teistest eestlastest sai Marko Kilp sai Falunis 60., Siim Sellis 64. Kein Einaste 81. Vahur Teppan 94., Alvar Johannes Alev 110., Timo Simonlatser 115., Tomas Kaurson 136. ja Mart Kevin Põlluste 142. koha.

Naiste seas võidutses Falunis norralanna Kari Vikhagen Gjeitnes, kes edestas kaasmaalannat Kathrine Rolsted Harsemit ja rootslannat Stina Nilssoni. Eestlannadest sai Piret Pormeister 20. (kvalifikatsioonis 22.), Heidi Raju 27. (kvalifikatsioonis 23.), Tatjana Mannima 34., Triin Ojaste 40., Kati Tammjärv 46., Piret Parnik 55. ja Laura Alba 64. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles