Kahe ärahellitatud suurkuju duell jättis innovaatori varju

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Cristiano Ronaldo valiti kolmandat korda maailma parimaks.
Võidukas Cristiano Ronaldo valiti kolmandat korda maailma parimaks. Foto: SCANPIX

Maailma parima jalgpalluri valimisest ja väljakuulutamisest on saanud aasta-aastalt aina suurem sündmus. Tõuke selle populaarsemaks muutumisel on andnud Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo pidev võrdlemine ja arutelu selle üle, et kumb siis ikkagi on parem. Pärast eilset on nad omavahel ära jaganud seitsme viimase aasta tiitlid.

Seega ongi ülejäänud jalgpallurite jaoks olnud viimasel aastal saavutuseks kolme väljavalitu sekka pääsemine. Tänavu oli selleks õnnelikuks Saksamaa koondise ja Müncheni Bayerni väravavaht Manuel Neuer. MM-tiitli võitnud Saksamaa koondise üheks tugitalaks olnud Neuer tuli veel Bayerni ridades riigi meistriks ja karikavõitjaks, kuid sakslase puhul tõmbas tänavu enim tähelepanu tema mängustiil.

Tihtilugu väravavahi/liberona tegutsenud Neuer tõi puurilukkude mängu hoopis uue dimensiooni, mida hakatakse tema ametivendade poolt lähiaastatel kindlasti rohkem kasutama. Siis meenutatakse heldimusega 2014. aasta MM-finaalturniiri, kus Neuer seikles tihti oma karistusalast väljaspool ning mängis seal vastaste ründajad kindlalt üle ja alustas edukalt rünnakuid.

Siiski ei olnud MM-tiitel, igatpidi hea aasta ning väravavahi tööülesannete laiendamine piisav, et saada viimaste aastate kahe suure vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles