Meeru lõpetas Dakari rallil sõitjaid ja rattaid niitnud üliraske katse 34. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratturitel tuli Dakari rallil ületada hiiglaslik Salar de Uyuni soolaväli.
Mootorratturitel tuli Dakari rallil ületada hiiglaslik Salar de Uyuni soolaväli. Foto: SCANPIX

Dakari maratonralli tänane kiiruskatse lõpetati korraldajate otsusel ettenähtust varem, sest veega kattunud Salar de Uyuni soolatasandikul jäid toppama paljud mootorratturid. Ainsa eestlasena tänavusel Dakaril osalev Mart Meeru jõudis aga edukalt finišisse, tasuks etapi 34. koht.

Meeru kaotas katse võitnud Tšiili ratturile Pablo Quantanillale 55 minuti ja 13 sekundiga. Heitlus katsevõidule oli seekord põnev ja tihe, esinelik mahtus 41 sekundi sisse ning vaid 11 sekundiga kaotas Quantanillale hispaanlane Juan Pedrero Garcia.

Võidulootused minetas senine liider Joan Barreda Bort, kelle ratas lagunes juba eilse etapi lõpus ning kuna kahest osast koosnenud maratonkatsel ei olnud võimalik kasutada ka mehaanikute abi, saabus hispaanlane tänase katse finišisse kaasvõistleja ratta järel nööri otsas. Ajakaotust liidriks tõusnud Marc Comale kogunes poolteist tundi.

Dakari ralli neljakordne võitja ning mullust esikohta kaitsev Coma edestab nüüd üldarvestuses 9 minuti ja 11 sekundiga portugallast Paulo Goncalvest ning 11 minuti ja 11 sekundiga Quantanillat. Meeru tegi tänu heale sõidule suure tõusu ka üldarvestuses ja on esialgsetel andmetel tõusnud 40. kohale, kaotades Comale 10:44.10.

Autode klassis oli täna puhkepäev, üldliidrid Nasser Al-Attiyah ja Matthieu Baumel (MINI) edestavad 8 minuti ja 27 sekundiga Toyotal sõitvaid Giniel de Villiersi ja Dirk von Zitzewitzi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles