Kanada leedulastel jäi korvpalli MMil Leedu napilt alistamata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Rautins (paremal) kohtumises Leedu vastu.
Andy Rautins (paremal) kohtumises Leedu vastu. Foto: SCANPIX

Korvpalli maailmameistrivõistluste teisel võistluspäeval alistas Leedu koondis 70:68 Kanada ning kirjutas endale tabelisse teise võidu.

Leedulaste kasuks viskas Linas Kleiza 18 punkti ning võttis 10 lauapalli.

Kohtumine oli kindlasti erilise tähendusega kahele Kanada koondise liikmele. Kanadalaste peatreeneriks on Leedu päritolu Leo Rautins ning lisaks on võistkonnas ka tema poeg Andy Rautins, kes sõlmis sel suvel lepingu New York Knicksiga.

«Arvan, et tuleb eriline kohtumine,» sõnas Leo Rautins enne kohtumist Leedu meediale. «1992. aastal räägiti ka võimalusest, et esindaksin Leedu koondist, seega on Leedu minu jaoks alati eriline koht.»

Siiski ei õnnestunud karjääri jooksul paari NBA meeskonda esindanud Leo Rautinsil Leedu rahvuskoondise eest mängida, kuna ta oli varasemalt juba kandnud Kanada särki.

«Minu vanaema loeb pidevalt leedukeelseid palveid ja see on osa minu kultuurist ning ma olen selle üle uhke,» lisas tänases kohtumise seitse punkti visanud Andy Rautins, kellele on käe peale Leedu keeles tätoveeritud «Andrius».

Sarnaselt Leedule sai teise võidu kirja USA, kes alistas 99:77 Sloveenia. Võitjate kasuks viskasid Kevin Durant 22 ja Rudy Gay 16 punkti. Sloveenidele tõi Bostjan Nachbar 13 silma.

Ülejäänud praeguseks lõppenud kohtumistes alistas Hiina 83:73 Elevandiluuranniku ja Angola oli 79:65 parem Jordaaniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles