Mart Meeru tõusis Dakari rallil 40. kohale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru.
Mart Meeru. Foto: Dakar Rally Team Estonia / Facebook

Dakari maratonrallil lõpetas Mart Meeru 10. kiiruskatse 40. kohaga ja tõusis samale positsioonile ka üldarvestuses.

Eilne 371 km pikkune etapp kujutas endast tänavuse Dakari teise maratonkatse esimest poolt - eilse ja tänase katse vahel ei saa sõitjad taas kasutada mehaanikute abi, vaid peavad võimalike probleemidega oma jõul hakkama saama. Koos ülesõitudega läbiti eile koguni 891 km ning ülesõidul käidi ära 4970 meetri kõrgusel. Mootorratturite arvestuses võitis eilse katse ralli algul pikalt üldesikohta hoidnud hispaanlane Joan Barreda, Marc Coma kaotas talle 1.39 ja Ruben Faria 1.57.

Meeru kaotas katse lõpus Barredale 54 minutit ja 28 sekundit. Üldarvestuses lubas see aga eestlasel kerkida nelja koha võrra ja nüüd on Meeru 40. positsioonil, kaotades üldliidrina jätkavale Comale 14 tundi ja 15 sekundit. Liidrit jälitab seitsme ja poole minuti kaugusel portugallane Paulo Goncalves, kolmandal kohal olev Pablo Quantanilla kaotab Comale 31.42.

Autodel võitsid eilse katse üldliidrid Nasser Al-Attiyah ja Matthieu Baumel, edestades pooleteise minutiga samuti MINIl sõitvaid Orlando Terranovat ja Bernardo Grauet. Üldarvestuses teisel kohal olevad Giniel de Villiers ja Dirk von Zitzewitz kaotasid võitjatele neli ja pool minutit ning jäävad neist nüüd kümne katse järel maha 28 minuti ja 22 sekundiga. Kolmandal kohal jätkavad Yazeed Alrajhi ja Timo Gottschalk (+43.08).

Quadracer'itel on poolaka Rafal Soniku edu kümne katse järel ülivõimas, lähimat jälitajat edestab ta juba ligi kolme tunniga. Veokitel kuulub kolmikjuhtimine jätkuvalt Kamazidel sõitvatele Vene meeskondadele, liidrid on enam kui 13-minutilise eduga Airat Mardejev, Aidar Beljajev ja Dmitri Svistunov. Täna läbitakse Dakaril 523 km, millest katsekilomeetreid on 357.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles