Tallinna Maratonil püstitatud Guinnessi rekord sai ametliku kinnituse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Mooses läbis täismaratoni ehk veidi üle 42 kilomeetri korvpalli põrgatades ajaga 3:14:57.
Joosep Mooses läbis täismaratoni ehk veidi üle 42 kilomeetri korvpalli põrgatades ajaga 3:14:57. Foto: Erik Prozes

Guinnessi rekordite agentuur kinnitas SEB Tallinna Maratonil püstitatud rekordi, mille jooksis eestlane Joosep Mooses maratonidistantsil korvpalli põrgatades.

42,195 kilomeetrit ehk täispika maratonidistantsi korvpalli põrgatanud Joosep Mooses jõudis finišisse ajaga 3:14:57, ületades senise Guinnessi rekordi peaaegu 9 minutiga. Senine rekord (3:23:42) kuulus 2010. aastast ameeriklase Mark Ott’i nimele.

Guinnessi rekordi püstitanud korvpallur Joosep Mooses oli maratonirajale minnes enesekindel: «Teadsin, et olen umbes 3:15 vormis, ja läksin tempomeistritega kohe kaasa. Kui oleksin veidi tempot alla lasknud, oleks rekordi jooksmine olnud ikka võimalik. Kahtlus oli vaid, et samuti palliga stardis olnud Marti Medar ja Mirjo Koit jooksevad veel kiiremini. Medari tulemuseks jäi aga 3:44.27 ja Koit lõpetas ajaga 4:43.32,» sõnas ta.

«Mõte lüüa SEB Tallinna Maratonil üle Guinnessi rekord tekkis juba 2011. aastal,» avas idee tagamaid ettevõtmise eestvedaja ja tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste korraldaja Reigo Kimmel, kes on kahel korral ka ise palliga maratoni läbi jooksnud. «Eelmine rekord püsis neli aastat. Kui keegi rekordi uuesti üle lööb, siis võtame teema taas päevakorda,» rääkis Kimmel, kelle hinnangul ei ole 2015. aastal plaanis rekordit ületama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles